Connect with us

Komentar

Marijan Knezović: Terorizam ima za cilj sijanje straha, ali to kod kršćana ne pali

Objavljeno

-

Kada bi teroristi znali da kršćane ne možeš ubiti, već im samo ugasiti tijela koja bi se ionako ugasila i postala prah, mogli bi uštedjeti na eksplozivima i oružju te platiti sebi put negdje, recimo u Svetu Zemlju, onu u kojoj je prije dva tisućljeća vječni život pobijedio smrt kroz našeg Spasitelja Isusa.

Nadam se da će barem neki od njih tamo završiti i osjetiti Boga, jer Crkvu su uvijek najviše jačali oni koji su ju ranije u životima pokušavali uništiti, a najveći vjernici postali su oni koji su se kroz vlastite postupke uvjerili kako postoji temelj kojeg čak ni mržnja koju su nosili ne može razoriti.

Oni postanu najsvjesniji njegove čvrstine koja ipak nije od ovoga svijeta. Terorizam uvijek ima za cilj sijanje straha, ali to kod kršćana ne pali i postaje Sizifov posao, Onaj koji je ustao od mrtvih i kojeg danas slavimo nam je i previše puta ponovio da se ne trebamo bojati.

Svim prijateljima i neprijateljima Crkve neka je sretna pobjeda života nad smrti i uskrsnuće Isusa Krista koji je uskrsnuo za žrtve ali i za krvnike sa Šri Lanke.

“Blago progonjenima zbog pravednosti: njihovo je kraljevstvo nebesko! Blago vama kad vas – zbog mene – pogrde i prognaju i sve zlo slažu protiv vas! Radujte se i kličite: velika je plaća vaša na nebesima!”(Mt 5,10-12).

 

Šri Lanka: Na Uskrs eksplozije u crkvama i hotelima – 138 mrtvih, više od 400 ranjenih

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari