Connect with us

Komentar

Marijan Knezović: Tko će proglasiti čovjeka zaštićenom vrstom?

Objavljeno

-

Ako šetajući prirodom ne pazite i zgazite cvijet kockavice ili kebrača, možebitno ste prekršili zakon i učinili kazneno djelo. Isto činite i ako recimo u vodu bacite jaje bregunice ili crne rode ili ih okrenete na tavi. Ako opazite, dok s dragom šetate prirodom, livadne gušterice ili zelene krastače kako vode ljubav, pa se glasno smijete, fotografirate ih i ometate ih, kršite zakon.

Ne dao Bog da vam se u prirodi prolije piva na ličinke alpinske strizibube ili velikog livadnog plavca ili da, ne daj Bože, na gradele bacite neku od zaštićenih riba. I svaki nasrtaj na gljivu golemu podvijenku automatski vas baca u duboku ilegalu kao i to da bacite ugašen opušak u gnijezdo zaštićene ptice. Navedene stvari bez problema vam osiguraju par godina zatvora. Ako vam se to ne sviđa, ne brinite. Ubijte dijete u majčinoj utrobi i bacite ga u smeće. Dobit ćete aplauz.

„Zakon o zaštiti prirode zabranjuje sve oblike namjernog hvatanja ili ubijanja strogo zaštićenih vrsta životinja, njihovo namjerno uznemiravanje (posebno u vrijeme razmnožavanja, podizanja mladih, hibernacije i migracije), kao i namjerno uništavanje, oštećivanje ili uklanjanje SVIH RAZVOJNIH OBLIKA, gnijezda ili legla strogo zaštićenih vrsta životinja.“ (Pravilnik o strogo zaštićenim vrstama, NN, broj 144/13, 73/16)
A što je s nerođenom djecom?Što je s razvojnim oblikom ljudskog života i zašto se on ne štiti?

Je li potrebno možda proglasiti čovjeka odnosno ljudski rod zaštićenom vrstom kako bi prestala masovna ubojstva djece? Kažu kako je planet Zemlja jedini planet na kojem živi čovjek. To je i jedini planet na kojemu je bilo kakav razvojni oblik bilo kakvog zaštićenog kukca, ptice, gljive, ribe ili sisavca važniji od čovjeka. I to je odlučio, pazite sad, sam čovjek. E to se zove dehumanizirana „civilizacija.“

Stvorili su ju oni koji u jeku svake kampanje prodaju maglu o tome kako su za zaštitu života i pokušavaju se najest “konzervativnih glasova”, a u isto vrijeme zagovaraju i zaštitu zakona koji omogućava eliminiranje nepoželjne djece i kraj brojnih dječjih života.

Političari nas konstantno uvjeravaju, kako bi njima bilo lakše u svojim sitnim savjestima, kako zabrana abortusa nema smisla jer bi se poneki abortus i dalje dogodio. I onda urade sve što je u njihovoj moći da zakonski zaštite ličinke i jaja.

Čak ni tu nisu dosljedni. Štititi ugrožene životinje i druge zaštićene vrste je korisno, potrebno i pohvalno. Zaboraviti u svemu tome ljudski rod, stati pred kamere i u prijevodu reći: “Ja sam za dozvoljeno eliminiranje djece, ne brinite. Dajte meni svoj glas.” E to, to je pak dno na kojem se moramo utapati dok ne isplivamo.

Čovjek je najugroženija životinja od svih i ugrožavaju ga upravo zle životinje među nama, one plaćene našim novcem da nas brišu s lica Zemlje, a počeli su i nastavili kao kukavice, od najnevinijih. U suprotnom bi prvo stradali upravo oni.

Marijan Knezović/facebook

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari