Connect with us

Komentar

Marijan Knezović: Tko ovom društvu reda prioritete?

Published

on

Nevjerojatno je da je hrvatska stvarnost takva da novinski stupci, društvene mreže i medijski prostor cijeli dan bivaju ispunjeni navodnim golim fotografijama pjevačice rođene u Hrvatskoj.

Jeste li ikad u medijima vidjeli imena i prezimena “muškaraca” koji takve privatne fotografije plasiraju u javnost i dijele sa svojim prijateljima? Jesu li istraživački novinari koji prenose takve fotografije ikad istražili koji ih je ološ plasirao? Ja nisam, iako smatram da jedino oni trebaju biti stigmatizirani, a nikako žene i njihove obitelji koje postaju žrtve takvog odsustva poštovanja i diskretnosti.

To nije najvažnija tema u državi, ali je fenomen koji pokazuje kako kao društvo padamo na ispitu prepoznavanja tko je žrtva, a tko društveni nasilnik. I s drugim stvarima je tako.

Kad se govori o ubijanju djece, o ubojicama se šuti i njih se plaća, a djecu se posprema u smeće još prije rođenja. Kad se govori o korupciji, o nalogodavcima se šuti, a one koji korupciju prijave na sve načine se pokušava diskreditirati. Kad se govori o nepotizmu i uhljebima, one koji su ih zaposlili se štiti, a njih se stigmatizira i linčuje kao da su zaposlili sami sebe.

Kad se govori o izdaji nacionalnih interesa, tajnice koje su vidjele neki papir se šikaniraju i dobivaju otkaze, a dužnosnike koji su papire potpisali se kritikama zaobilazi i uredno ih se unaprijeđuje. Primjera je na tisuće, komentirao je Marijan Knezović na facebooku

Tko ovom društvu reda prioritete?

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari