Connect with us

Reagiranja

Marijan Knezović – To su dva ništavna klošara koji na tlu svete Herceg Bosne provode manijačku represiju

Objavljeno

-

Policajci? Ne, ova dvojica to nisu. Ovo su dva ništavna klošara koji na tlu svete Herceg Bosne provode manijačku represiju i ne treba birati pristojne izraze za takve. Dakle, ova dvojica klošara su u Mostaru prebili dečka jer je kršio neustavni policijski sat i koji vidno nije provocirao sukob.

Jako mi je žao što nisam bio s tim dečkom u tom trenutku ili što s njim nije bio netko drugi. Nezgodno je sam, pogotovo protiv onih kojima je mozak veličine graška i to kad otekne pa ne shvaćaju da pred kamerom kao manijaci mlate dečka bez da imaju ijedan osnovan pa čak i neosnovan razlog za takvu brutalnost.

Ono što su nam institucije dužne je sljedeće: imena. Javno. Jer, da su zgazili maćuhicu pred nečijom kućom ili bacili opušak kroz prozor, već bi znali tko su. Bilo bi dobro da znamo imena policajaca kao i njihov izgled kako bi mladi dečki po Mostaru znali koga trebaju izbjegavati, jer poznajući sustav, ova dvojica vjerojatno neće biti u zatvoru, a ako budu, biti će pušteni prije nego se stignu spustiti po sapun.

Bilo bi zanimljivo pogledati detaljan nalaz psihijatra ili psihologa o ovoj dvojici. Policija bi morala imati psihoanalizu svakog svog zaposlenika. Ali opet, doktori bi onda vjerojatno pisali kako je sve u redu, jer ako ne napišu, nikad ne znaju tko će ih pretući.

Koliko brutalnost tzv. policajaca nije snimljeno, tko će njih dokazati, a tko za njih odgovarati? U svakoj iole normalnoj državi danas bi već imali barem pet ostavki. No, BiH nije normalna država, a nije ni država. Zato se ovakve stvari i mogu događati.

P. S. Spletom okolnosti imam dosta iskustva s policijom u Hercegovini. Radi se uglavnom o vrijednim i poštenim policajcima za koje vjerujem kako su najviše ljuti nakon što vide kako im određene “kolege” sramote dužnost. Zbog te većine bi bilo iznimno pogrešno generalizirati nakon ovakvih slučajeva, koliko god brutalni i nevjerojatni bili, komentirao je Marijan Knezović.

Dvojica policajaca pretukla mladića u Mostaru, oštre osude javnosti

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas