Connect with us

Komentar

Marijan Knezović – Trenutno je samo u jednoj županiji više migranata nego što u cijeloj BiH ima vojnika

Published

on

Iako je samo u jednoj županiji na granici s Hrvatskom, Unsko-sanskoj, više od 10 tisuća ilegalnih, vojno sposobnih i zdravih migranata, gotovo u pravilu muškaraca, ministar sigurnosti BiH tvrdi kako je “situacija pod kontrolom.”

Čijom kontrolom, ministre Cikotić? Kontrola postoji, ali se čini kako ju imaju migranti. Pokupovali su sve noževe i mačete dostupne u USŽ, pijani i nadrogirani ulaze lokalnom stanovništvu u kuće, pljačkaju, trče za curicama po ulici, kradu do besvijesti, obijaju kuće itd.

FUN FACT: ima ih barem nekoliko puta više nego policije i vojnika u USŽ. Ako ćemo biti precizni, trenutno je samo u jednoj županiji više migranata s Bliskog istoka nego što u cijeloj BiH ima vojnika. To je lako provjerljiv podatak. A ministru sigurnosti je i dalje sve pod kontrolom.

Tako mu je sve bilo pod kontrolom i 90-ih kad je sudjelovao u ratnim zločinima i neviđenim zvjerstvima nad Hrvatima u Bugojnu. Pojam kontrole se od dotičnog ministra i ratnog zločinca stoga ne može uzeti zaozbiljno.

Žao mi je što gospodin Fahrudin Radončić više nije ministar sigurnosti. On je imao snagu i viziju za zaštititi svoj bošnjački, kao i hrvatski te srpski narod od ovakve invazije. Zato nije mogao ni trajati na tom mjestu u onakvoj BiH. Da, kad vam u državi slobodno šeta više muškaraca s Bliskog istoka s noževima nego što ta država ima vojnika, radi se o invaziji a ne o odlasku u lunapark.

Izbjeglice idu u prvu državu do sebe u kojoj nema rata, što ovdje nije slučaj. Dobar primjer izbjeglištva su Bošnjaci iz BiH kojih je 400 tisuća tijekom rata došlo u Hrvatsku gdje su imali smještaj, hranu, zdravstvenu skrb, školovanje itd. Njih 400 tisuća nisu otišli u Siriju ili Kanadu, zato jer nisu odlazili zbog invazije ili novca, već zbog rata. Siguran sam kako bi ih Hrvatska opet primila ako zatreba.

Moralno je, ljudski i potrebno biti otvoren prema izbjeglicama, pomoći im i suosjećati s njima. No jako je glupo ne razlikovati izbjeglice od potencijalno jako opasnih migranta kao i izbjeglištvo od invazije. A još gluplje bi bilo vjerovati čovjeku kao što je Cikotić kad kaže kako je “sve pod kontrolom.”

Živo me zanima s koliko je migranata koji sad dolaze ili njihovih očeva ratovao gospodin ministar za vrijeme dok je trijebio Hrvate gdje je stigao. A pogotovo me zanima koliko ih je već ilegalno, zlorabeći ovlasti, prebacio na ugodnije europske lokacije. Za neke od njih nikad nećemo čuti, a za neke ćemo čuti kad se aktiviraju, komentirao je Knezović na facebooku.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari