Pratite nas

Komentar

Marijan Knezović: U normalnoj državi Paro bi sad ležao u Remetincu

Objavljeno

na

Dobra vijest za sve nacionalne izdajnike, lopove i kriminalce! Naime, takvi imaju sve kvalifikacije da obrazuju nove hrvatske diplomate i postanu načelnici Diplomatske akademije MVEP-a.

To je daleko od očiju javnosti postao notorni beskičmenjak, donedavni veleposlanik u Washingtonu, Joško Paro, nakon što je protuzakonito opskrbio jednog američkog lokalca s gotovo dva milijuna kuna, a ta osoba, kako ustvrđuje i nalaz Državne revizije na temelju pravilnika i zakona, nije smjela imati pristup klasificiranim informacijama. A imala je, zajedno s milijunima. Pristup američkim institucijama ta osoba nije imala. Naime, gospodinu Konstantinoviću zbog prevare na Wall Streetu, to je zabranjeno. Ali za hrvatsku vladu, “in” je biti prevarant.

U normalnoj državi Paro bi sad ležao u Remetincu, a oni koji su mu omogućili da na teret hrvatskih poreznih obveznika radi izdaju u politički najvažnijoj zemlji svijeta zajedno s njim bi gulili krumpire. Ipak, u Hrvatskoj koju vodi Plenković zajedno s pomoći ministrice vanjskih poslova, gospođe Pejčinović Burić, takve osobe se itekako nagradi.

Očito oni koji su Paru izabrali za šefa akademije ministarstva, smatraju kako i nove, buduće diplomate, treba podučiti krađi, radu protiv zakona, sramoćenju države i pokazivanju okolo klasificiranih dokumentata kao da su računi iz Konzuma.

Koliko je gospodin Paro naštetio hrvatskim interesima, pogotovo interesu Hrvata U BiH, uvjerio sam se i osobno, više puta, za vrijeme boravka u DC-u, te bi se o takvom blamiranju mogla napisati podeblja, tragikomična knjiga.

I jučer je premijer Plenković ponavljao kako su mu Hrvati u BiH jedan od prioriteta. Treba ga možda podsjetiti da Paro, nadležan za formiranje budućih Plenkovićevih kolega, okolo hoda i hvali se kako je on osobno srušio Herceg Bosnu i radio na eliminiranju hrvatskih institucija u BiH, zadnjih okvira u kojima su Hrvati u BiH imali ravnopravnost.

Najgenijalnija je ipak teza gospodina Plenkovića kako mu je glavni cilj borba protiv korupcije. I onda ministarstvo čije je on dijete, za vrijeme dok je on premijer, na iznimno važnu funkciju, postavi čovjeka koji je gotovo pa pionir koruptivnosti i protuzakonitog djelovanja u diplomaciji. A itekako je, kao i ministrica, upoznat s cijelom situacijom.

Mašala nacionalni interes, a hrvatskoj vladi i ministarstvu još jednom hvala na “pomoći” Hrvatima u BiH. Kada nam prestanu tako pomagati, uistinu ćemo imati razloga za slavlje.

Marijan Knezović

Foto: Marijan Knezović

Foto: Marijan Knezović

Foto: Marijan Knezović

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Plenković: Ili ćemo kupiti zrakoplove kakvi su ponuđeni ili će se natječaj poništiti

Objavljeno

na

Objavio

Premijer Andrej Plenković je nakon sastanka Vlade s hrvatskim županima komentirao kupovinu izraelskih aviona koje američka vlada trenutno blokira zbog niza neriješenih pitanja. Ustvrdio je kako Hrvatska u ovom slučaju neće popuštati i pristati na višu cijenu aviona.

Na sastanku sa županima kratko je komentirao je temu nabavke izralskih borbenih aviona.

“Ova situacija s aspekta Vlade RH nije opterećujuća. Mi smo poslali posebna izaslanstva u Izrael i u SAD prije sklapanja dogovora. Teret dobivanja suglasnosti od SAD-a preuzela je izraelska strana. Hrvatska je sve napravila u dobroj vjeri, sukladno proceduri natječaja i svar je isključivo Izraela i SAD-a”, kaže premijer. Što se tiče promjena troškova aviona, premijer tvrdi kako ih neće biti.

“Modifikacije onoga što je odabrano na natječaju ne može biti. Ili ćemo kupiti zrakoplove kakvi su ponuđeni ili će se natječaj poništiti. Sve drugo bi bilo dezavuiranje samog natječaja”, rekao je premijer naglašavajući da su “stvari obavljene profesionalno”.

 

MORH: Inzistiramo na poštivanju izraelske ponude u potpunosti, nikakva druga inačica F-16 nije moguća

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Inzko ponovno ponižava Hrvate, treba ga potjerati iz BiH

Objavljeno

na

Objavio

Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko smatra da bi se prava koja Hrvati kao konstitutivan narod u BiH konzumiraju trebala uvrstiti u jedan katalog. To bi Hrvate trebalo uvjeriti da stvari nisu tako crne i da prihvate svoje političko obespravljenje.

Većina medija i političara u Hrvatskoj nije našla shodnim reagirati na ovu skandaloznu izjavu predstavnika međunarodne zajednice u BiH koji bi ustavom zajamčena prava cijelog jednog naroda i političke funkcije koje iz njih proizlaze popisivao u nekakve “kataloge“. Ovakve izjave podsjećaju na crna razdoblja europske povijesti. Europska komisija ima novu genijalnu ideju za rješavanje migracijskih izazova. I ova je privremena. Od država članica traži da ponude dodatne kapacitete za smještaj novih migranata.

Čini se da briselska birokracija ništa nije naučila iz slučaja Marakeške deklaracije od koje se izuzeo cijeli niz članica EU-a. Komisijine planove još je Einstein definirao kao ludost – ponavljanjem istih postupaka želi doći do drukčijeg rezultata.

Mate Mijić / Večernji list

 

Valentine Inzko – hajde pokušaj katalogizirati nečija prava u svojoj Austriji!

 

 

 

Inzko ne razumije Ustav BiH, niti Daytonski sporazum

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Poduprite naš rad


Donacijom podržite Kamenjar.com! Hvala!Komentari