Pratite nas

Komentar

Marijan Knezović: U normalnoj državi Paro bi sad ležao u Remetincu

Objavljeno

na

Dobra vijest za sve nacionalne izdajnike, lopove i kriminalce! Naime, takvi imaju sve kvalifikacije da obrazuju nove hrvatske diplomate i postanu načelnici Diplomatske akademije MVEP-a.

To je daleko od očiju javnosti postao notorni beskičmenjak, donedavni veleposlanik u Washingtonu, Joško Paro, nakon što je protuzakonito opskrbio jednog američkog lokalca s gotovo dva milijuna kuna, a ta osoba, kako ustvrđuje i nalaz Državne revizije na temelju pravilnika i zakona, nije smjela imati pristup klasificiranim informacijama. A imala je, zajedno s milijunima. Pristup američkim institucijama ta osoba nije imala. Naime, gospodinu Konstantinoviću zbog prevare na Wall Streetu, to je zabranjeno. Ali za hrvatsku vladu, “in” je biti prevarant.

U normalnoj državi Paro bi sad ležao u Remetincu, a oni koji su mu omogućili da na teret hrvatskih poreznih obveznika radi izdaju u politički najvažnijoj zemlji svijeta zajedno s njim bi gulili krumpire. Ipak, u Hrvatskoj koju vodi Plenković zajedno s pomoći ministrice vanjskih poslova, gospođe Pejčinović Burić, takve osobe se itekako nagradi.

Očito oni koji su Paru izabrali za šefa akademije ministarstva, smatraju kako i nove, buduće diplomate, treba podučiti krađi, radu protiv zakona, sramoćenju države i pokazivanju okolo klasificiranih dokumentata kao da su računi iz Konzuma.

Koliko je gospodin Paro naštetio hrvatskim interesima, pogotovo interesu Hrvata U BiH, uvjerio sam se i osobno, više puta, za vrijeme boravka u DC-u, te bi se o takvom blamiranju mogla napisati podeblja, tragikomična knjiga.

I jučer je premijer Plenković ponavljao kako su mu Hrvati u BiH jedan od prioriteta. Treba ga možda podsjetiti da Paro, nadležan za formiranje budućih Plenkovićevih kolega, okolo hoda i hvali se kako je on osobno srušio Herceg Bosnu i radio na eliminiranju hrvatskih institucija u BiH, zadnjih okvira u kojima su Hrvati u BiH imali ravnopravnost.

Najgenijalnija je ipak teza gospodina Plenkovića kako mu je glavni cilj borba protiv korupcije. I onda ministarstvo čije je on dijete, za vrijeme dok je on premijer, na iznimno važnu funkciju, postavi čovjeka koji je gotovo pa pionir koruptivnosti i protuzakonitog djelovanja u diplomaciji. A itekako je, kao i ministrica, upoznat s cijelom situacijom.

Mašala nacionalni interes, a hrvatskoj vladi i ministarstvu još jednom hvala na “pomoći” Hrvatima u BiH. Kada nam prestanu tako pomagati, uistinu ćemo imati razloga za slavlje.

Marijan Knezović

Foto: Marijan Knezović

Foto: Marijan Knezović

Foto: Marijan Knezović

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Marko Ljubić: Djeca nove revolucije protiv Bandića

Objavljeno

na

Objavio

Samo je do Bandića. Može vladati Zagrebom do smrti odluči li ikada mrijeti. Može primiti sve počasti do Nobela, a ne isključujem da može biti proglašen i svetim.

Čovjeku ništa drugo ne preostaje nego ovako misliti, gledajući u sinoćnjem HRT Otvoreno dvojicu akademskih revolucionara, nekog Kostu i onoga Drugog.

U crvenom haljetku.Tome pridonosi i voditelj Smrtić pretvarajući HTV u oglasnu ploču ili ulični razglas, dopuštajući pozivanje na prosvjed ovome Drugom. Pa se priključio i Dnevnik odmah nakon najavljujući da je “više od osam stotina” odlučilo prosvjedovati. Ne zna se jedino je li u Termopilima.

Kosta s političkih i ovaj Drugi u crvenom, inače član predsjedništva jedne stranke koja se ne zove Puljak ili Pametno, odlučili obraniti čast Sveučilišta, autonomiju i što je najvažnije Zagreb od nasrtaja Boras-Bandićevih okupacijskih trupa. Srećom nisu među okupatore ubrojili Pupovca. Gotovo da bi čovjek skočio na noge lagane i tražio naprtnjaču za marš prema Zagrebu iz bijela svijeta, da nije nekoliko pitanja.

Tko primjerice više uništava čast Sveučilišta, počasni doktori ili redovni doktori na znanstvenom radu koji su doktorirali na temama Titove vizije razmnožavanja krokodila na Brijunima, Titove ljubavi prema pčelama, Tita u okršaju sa svezanim medvjedom, ili primjerice na aspektima Titovog humanističkog smicanja zarobljenih Hrvata?

Pitanje je zatim, kakav doprinos časti Sveučilišta pridonose sudionici proslave Oktobarske revolucije na Filozofskom, zatim Kosta i Jovićeva družina nadripisanijama u Političkoj misli, Goldstein izmišljotinama razine malog Mujice, Budak svojim briselskim čitankama, ili Jovanović-Zelenika trupe?

Ako im dodamo Zorana plemenitog akademca Pusića, sestricu Vesnu, Anku Mrak te bračni par bozonskog uma iz Splita, koji će danas svi urlati za čast, s ovim istražiteljima Titova genija, pred Rektoratom, čovjek samo može slegnuti ramenima, prekrižiti se i moliti Boga za njihove nemirne duše ako se potamane oni i Bandićevi na vrhuncu revolucionarnog ushita.

Samo se nadati da neće doći Iskorak i Kontra, GONG s Čularom na čelu, te Jokić s GOOD inicijativom i Kekin s gitarom. To bi tek bio potres razornih dimenzija. Pa se pitamo do kada Bandić!? Dok ne odluči mrijeti. A i kada odluči, ostat će Andrija Mikulić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Marijan Knezović: Jesu li parazitske udruge štetnije od parazitskih stranaka?

Objavljeno

na

Objavio

Kako je moguće da isti koji su zagovarali skidanje parazitskih udruga s proračuna Ministarstva kulture (što je sjajno) neumoljivo zagovaraju financiranje stranaka iz državnog proračuna? Gdje je uopće razlika?

Jesu li parazitske udruge štetnije od parazitskih stranaka? I ako se udruga treba financirati svojim aktivnostima kroz tržište, zašto stranka ne bi trebala?

Pogotovo su zanimljivi “politički Hrvati” koji kao ne žele financirati Vedranu Rudan, Markovinu i slične kroz udruge, ali se zato otimaju da ostanu u sustavu u kojem su prisiljeni plaćati Nenada Stazića, Vesnu Pusić ili Milorada Pupovca kroz njihove stranke. Genijalno.

 

Marijan Knezović: O nekim se stvarima očito ne smije pričati na većim razinama

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari