Pratite nas

Komentar

Marijan Knezović: Veličanstvena je stvar skupiti 26 milijuna kuna za malenu Milu

Objavljeno

na

Veličanstvena je stvar skupiti 26 milijuna kuna za malenu Milu. Mediji su pokazali kako mogu biti korisni i u službi potrebitih, te pomogli i ljudima da čine dobro.

Ipak, upada u oko kako su mnogi mediji, novinari, političari i druge javne osobe skupljali novac za Milu, a rade sve što mogu da muškarci, žene i ginekolozi ubojice i dalje nastave ubijati djecu. Za njih djeca imaju pravo na život samo ako su u bolesničkoj postelji, a oni u majčinim utrobama su prepušteni krvoločnim zakonima.

Jako je paradoksalno da mnogi koji su skupljali novac za Milu kako bi ostala živa, neprestano od države zahtjevaju da abortus, osim što je legalan, bude i besplatan. Tako bi svi koji plaćaju porez bili prisiljeni financirati smrt, što već i rade, ali bi im na slobodnu volju ostalo hoće li financirati Milin život.

Smrt djeteta je postala trend i obvezujuća, a život često puka opcija. U svoj ovoj predivnoj empatiji, tužno je vidjeti licemjerje gdje se u isto vrijeme skuplja novac za život jedne djevojčice i anđela, a onda traži i zahtjeva novac za ubijanje tisuća i tisuća drugih djevojčica i dječaka.

Da je Mila ubijena u majčinoj utrobi, Domovina bi bila puno siromašnija nego je danas. Jedan narod bi imao puno manje prilike za činjenje dobra u korist života.

Zamislimo da su doktori još u majčinoj utrobi predvidjeli Milinu bolest, što je pokušaj opravdanja za mnoge abortuse, posebice nevjerojatne djece s Downovim sindromom. Bi li u tom trenutku “racionalna odluka roditelja” bila ta da Milu ubiju prije nego dosegne i tu tešku bolesničku postelju, a takvu argumentaciju slušamo neprestano?

Možda su u 80-im abortirani upravo doktori i znanstvenici koji bi danas Mili mogli pomoći i u Hrvatskoj, za manje novca i straha od neuspjeha akcije. Možda bi pomogli brojnoj drugoj djeci da žive. Možda je danas ubijena djevojčica koja bi Mili bila najbolja prijateljica.

Možda u ovom trenutku ubijaju dječaka koji bi postao njezin muž i volio je bezuvjetno i zauvijek. Mi to ne znamo. U život treba vjerovati i za njega se boriti, a ne s njim kalkulirati, jer postoje načini, ljudi i narodi koji čine nemoguće. To je potpis iskrenih borbi, a Hrvati se znaju iskreno boriti.

Ovakve “akcije” su u tek nešto udaljenijoj prošlosti bile nezamislive. I danas je možda nezamislivo kako će Hrvatska jednog dana jednakim intenzitetom i srcem prikupljati novac za pomoć nerođenim Milama ili Milanima, za edukacije, savjetovanja, pomoć ženama i obiteljima.

Taj dan će doći kada sami sebi priznamo kako je ubijanje nerođene djece najveći problem našeg društva ali i naše kvazicivilizacije. Tad će imena Nora, Mila i druga biti vječni spomenik koji je pokazao kako se može, ali ćemo ga vidjeti tek ako ne stanemo s borbom za život, svatko svojom kapi bez koje bi ocean najljepše ljubavi, one iskrene i dječje, ipak bio znatno manji.

Kako je govorila Majka Terezija, donijeti odluku da dijete mora umrijeti da bismo mi živjeli po svojim željama, to je bijeda. Pravo na abortus može biti samo pravo na bijedu, a nje nam ionako u našem društvu previše i ne fali. Bili u majčinoj utrobi ili na bolničkom krevetu, oni su ono najvrijednije što imamo na svijetu.

#GoMila #GoUnborn

 

Za liječenje malene Mile na računima oca i Zaklade više od 26 milijuna kn!

Što vi mislite o ovoj temi?

Komentar

Milijan Brkić: Ostanimo mudri i odani ideji o boljoj Hrvatskoj, onakvoj kakvu svi želimo

Objavljeno

na

Objavio

Saborski zastupnik HDZ-a Milijan Brkić čestitao je danas svim hrvatskim državljanima Dan hrvatske državnosti putem svog Facebooka. Brkić je poručio Hrvatima neka ostanu “posvećeni, uporni, strpljivi, mudri i  odani ideji o boljoj Hrvatskoj, onakvoj kakvu svi želimo”.

Čestitku Milijana Brkića prenosimo u cijelosti:

“Danas obilježavamo jubilarnu 30. obljetnicu Dana državnosti Republike Hrvatske, povijesnog trenutka konstituiranja prvog demokratski izabranog višestranačkog Sabora.

Nakon života u uvjetima ograničenih sloboda, zbog strahovlade komunističkog režima, naš narod je konačno zakoračio u politički pluralizam. Nedugo zatim, hrvatski branitelji su ovu hrabru odluku branili od svih onih koji nisu voljeli i željeli slobodnu i neovisnu nam Hrvatsku!

Ujedinjeni hrvatski domoljubi, dragovoljci, branitelji i narod odlučili su pod cijenu svojih života braniti čast, dostojanstvo i pravo Hrvata na samoodređenje! Naša trajna obveza je prenositi ISTINU budućim generacijama i osvijestiti značaj svih bitnih događaja utkanih u temelje hrvatske državnosti, a koji su obilježili noviju hrvatsku povijest. To je naša dužnost i prema svim hrvatskim braniteljima koji su dali svoje živote kako bi mi danas živjeli u slobodnoj

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Kolinda Grabar Kitarović: Prvi državni blagdan napokon se ‘vratio kući’

Objavljeno

na

Objavio

Kolinda Grabar Kitarović je na svom Facebooku poručila kako se prvi državni blagdan “napokon vratio kući”.

Danas, kada se naš prvi državni blagdan napokon „vratio kući“, svim Hrvaticama i Hrvatima i hrvatskim državljankama i državljanima u Domovini, Bosni i Hercegovini i iseljeništvu, s velikom radošću i ponosom čestitam Dan hrvatske državnosti.

Proslavimo ga onako kako je želio naš prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman, izražavajući vrijednosti i težnje što ih je Hrvatski sabor stoljećima čuvao: državnost, želju za samostalnošću i slobodom.

To su vrijednosti koje smo čuvali i branili kroz povijest, a posebno u Domovinskom ratu, hrabrošću i vjerom, uz mnoge i velike žrtve. Ponosni na učinjeno, nastavimo u zajedništvu uređivati našu Hrvatsku onakvom u kakvoj zaslužuju živjeti naša djeca i unuci.

Govor. Dr. Franje Tuđmana – 30. Svibnja 1990.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari