Connect with us

Komentar

Marijan Knezović: Znate li koja je razlika između Paravinje i Tita?

Objavljeno

on

Napadaju maloljetnog dečka jer je u Puli skinio ploču s natpisom “Josip Broz Tito” i oštetio bistu. Kažu – vandalizam.

Kada bi u Hrvatskoj bistu i ulicu dobio Dragan Paravinja, bi li bio vandalizam skinuti ploču i oštetiti njegovu bistu? Siguran sam da ne bi. Znate li koja je razlika između Paravinje i Tita?

Razlika je u tome što je Paravinja odgovoran za jedno silovanje i jedno ubojstvo, pokoj joj duši, dok je Tito odgovoran za stotine tisuća ubojstava i tisuće silovanja, pokoj im duši.

Ne, nije dečko vandal. Vandali su oni koji dopuštaju takve biste i takve ulice. Dečko u svom mladenačkom buntovništvu (koje uopće nije loše nego društveno korisno u ovom letargičnom društvu) očito bolje od vlasti razumije da je nedopustivo da jedna zapadna zemlja u 2021. ili bilo kad daje ulice i biste “čovjeku” koji se nalazi na svim svjetskim listama najvećih ubojica u povijesti čovječanstva. I to u zemlji čije je državljane masovno ubijao.

Uvjeren sam da bi Hitlerova bista u Njemačkoj također bila ekspresno “vandalizirana.” No, tad bi to za ljevicu bio demokratski performans, buđenje revolucionarne svijesti i tko zna što već ne, a ovako je tek maloljetnički vandalizam.
Drž’ se momčino, komentirao je Marijan Knezović na facebooku

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari