Connect with us

Politika

Marijan Pavliček o Zekanoviću: Najviše se zamjerilo što je kolege nazvao zatucanim ravnozemljašima

Objavljeno

-

Foto: Hina

Predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček gostovao je u emisiji Hrvatskog radija “Oporbeni zarez” i govorio o Hrvatskim suverenistima i situaciji oko Hrvoja Zekanovića.

– Krajnje je vrijeme da se dio te razmrvljene desne političke scene, na Hrast, Hrvatsku konzervativnu stranku, Generaciju obnove i gotovo čitavo vodstvo Neovisnih za Hrvatsku, objedini i nastavi put unutar Hrvatskih suverenista. Uvijek se cjepkala desnica i stvarale nove stranke, po prvi put predsjednici svojih stranaka su zatomili svoj ego.

Nakon dugih pregovora od 6 mjeseci uspjeli smo se dogovoriti da nastavljamo svoj put unutar Hrvatskih suverenista, stranka koja sad ima definitivno glavu i rep. Možemo mirno koračati u sljedećem periodu i očekivati kvalitetan rad na svim razinama vlasti, rekao je Marijan Pavliček.

Klub zastupnika Hrvatskih suverenista

– Nakon ujedinjenja i sabora stranke, Hrvatski suverenisti su imali četiri mandata. Nakon raskola u Domovinskom pokretu, priključili su nam se u naš klub Vesna Vučemilović, koja je sad članica Hrvatskih suverenista, predsjednica Glavnog odbora Hrvatskih suverenista i Miroslav Škoro kao nezavisni zastupnik. Tako da smo porasli na šest zastupnika u Hrvatskom saboru. Trenutno se vodi stegovni postupak protiv Hrvoja Zekanovića i kroz desetak dana očekujemo pravorijek suda časti.

Komentirao je i javni istup Hrvoja Zekanovića za koji je rekao kako svatko ima pravo na svoj stav.

– Mi smo znali da se Zekanović cijepio. On je znao kako se većina naših zastupnika nije cijepila, dio je prebolio koronavirus i da je to izbor pojedinca. Znao je koji je stav stranke oko te teme i da nećemo previše ulaziti u te teme gdje nismo te struke.

Prepustili smo to građanima, neka oni odluče sami u konzultacijama s liječnicima hoće li se cijepiti. To je bio opći stav kojeg se Zekanović nije držao istupom u Saboru. Nikakav nije problem da je on pozvao ljude na cijepljenje, nego je veći problem bio što je on u svom govoru u ime Kluba Hrvatskih suverenista, iako je rekao kako iznosi svoj stav, morao je znati da sve što govori kao predsjednik Kluba, pripisuje se samoj stranci.

Zamijenio je teze i prozvao sve one političare koji se nisu cijepili antivakserima, suodgovornim jer ljudi završavaju na respiratorima. Kasnije je u medijskim nastupima pretjerao jer je prozvao velik dio svojih kolega iz svog Kluba ravnozemljašima, koji nisu spremni prihvatiti dosege medicine u 21. stoljeću. To je bilo neprihvatljivo.

“Stranka mora imati pravac, konstantu i ne može lelujati s lijeva na desno”

Pavliček je istaknuo kako je Zekanović u svojim istupima zagovorljivo zastupao stajalište Stožera vezano za cijepljenje, čak više od ministra Beroša.

– Najviše mu se zamjerilo što je ostale kolege nazvao zatucanim ravnozemljašima. To je neprihvatljivo i zato je predsjedništvo odlučilo pokrenuti ovaj stegovni postupak. Namjeravao sam da se samo dogodi upozorenje, promjena na čelu Kluba, ali Zekanović je nastavio sa svojim istupima i zbog toga je došlo do toga. Svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali moramo znati da smo pripadnici jedne političke opcije gdje moramo poštivati odluku većine. Nijedna politička stranka ne može funkcionirati ako će svatko govoriti svaki dan drugo. Stranka mora imati pravac, konstantu i ne može lelujati s lijeva na desno, posebice oko bitnih stvari. Moramo se držati zajedničkog dogovora, inače stranka ne može funkcionirati, rekao je.

Više pogledajte u emisiji Hrvatskog radija “Oporbeni zarez”

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari