Connect with us

Politika

Marijan Pavliček: Suverenisti neće dati kunu bez borbe

Objavljeno

on

Ilustracija/arhiva

Marijan Pavliček odgovorio je u Facebook objavi Andreju Plenkoviću povodom njegovih izjava o referendumu po pitanju hrvatske
valute:

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček rekao je u ponedjeljak da je premijerova izjava da neće biti referenduma o uvođenju eura “sumrak demokracije” poručivši kako suverenisti “neće dati kunu bez borbe”.

„Izjava premijera Plenkovića vezano za referendum oko ulaska Hrvatske u eurozonu samo potvrđuje da se, nažalost, nalazimo u samom sumraku demokracije. Izjavom da referenduma neće biti premijer se postavlja iznad samog hrvatskog naroda i iznad Ustavnog suda, koje je po Ustavu RH neovisan”, napisao je Pavliček na Facebook stranici.

U statusu pod nazivom „“Demokracija na Plenkovićev način” Pavliček je podsjetio da se u Ustavu RH i zakonima navodi da vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu, da Hrvatski sabor raspisuje referendum ako to zatraži 10 posto od ukupnog broja birača, te da Ustavni sud utvrđuje jesu li ispunjene pretpostavke za raspisivanje referenduma.

Pavliček je naglasio i da o održavanju referenduma neće odlučivati premijer.

„O održavanju referenduma, poštovani premijeru, Vi sigurno nećete odlučivati. Pravorijek o tome će dati hrvatski građani s potrebitim brojem potpisa, kao i eventualno Ustavni sud”, napisao je Pavliček.

„Gazde su, očito, uznemireni. No, mi nećemo posustati i nećemo dati kunu bez borbe svim demokratskim sredstvima”, istaknuo je Pavliček te pozvao volontere da se pridruže referendumskoj inicijativi i pomognu sačuvati nacionalnu valutu.

Plenković: Hrvatska će uvesti euro na dobrobit i korist hrvatskih građana i hrvatske ekonomije

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR