Connect with us

Politika

Marijan Pavliček: Smanjite pristojbu za stjecanje hrvatskog državljanstva

Objavljeno

-

Saborski zastupnik Marijan Pavliček (Klub Hrvatskih suverenista) pozvao je u petak na smanjivanje pristojbe za stjecanje hrvatskog državljanstva.

U slobodnom govoru na početku saborske sjednice Pavliček je kazao da iseljeni Hrvati koji žele hrvatsko državljanstvo osim što na rješavanje statusa čekaju minimalno 10 mjeseci, moraju izvaditi niz potvrda i platiti pristojbu za stjecane hrvatskog državljanstva od 186 eura plus 80 eura za prijevod na hrvatski jezik.

Nekome u Austriji ili Njemačkoj možda to nije problem platiti, ali Hrvatu u Vojvodini, koji radi za 350 eura, ili nekome u Mađarskoj, Rumunjskoj ili Kosovu to nije malo, kazao je Pavliček i pozvao na smanjivanje pristojbe.

Jelena Miloš (Klub zastupnika zeleno-lijevog bloka) osvrnula se na sve veći broj stranih radnika u Hrvatskoj i pozvala na izradu nove migracijske strategije te zakonske izmjene kojima bi se bolje uredila prava stranih radnika.

U Hrvatskoj je do kraja rujna izdano nešto više od 95.000 dozvola za boravak i rad, riječ je o značajnom broju i porastu, a jasno je da hrvatsko gospodarstvo ne može funkcionirati bez stranih radnika, kazala je Miloš.

Ante Deur (Klub HDZ-a) slobodni govor iskoristio je za kritiku gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića, a njegovu politiku ocijenio ideološki opasnom. Gdje su nestali hrvatski sveci na blagdan Svih Svetih, što to smeta gradonačelniku Zagreba, koje to poruke šalje, upitao je Deur. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas