Connect with us

Politika

Marijan Pavliček (Suvrenisti): Plenković mora politički odgovarati za rast cijena

Objavljeno

-

Foto: Hina

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček ustvrdio je u četvrtak kako je glavni krivac za rast cijena nakon uvođenja eura premijer Andrej Plenković te da on mora politički odgovarati.

“Glavni krivac je premijer Plenković i njegovi ministri, to je politički projekt prvenstveno Andreja Plenkovića”, izjavio je Pavliček u Saboru, podsjetivši da su u njegovoj stranci upozoravali da Hrvatska nije spremna za ulazak u eurozonu.

Ni jedna država Europske unije u povijesti nije ušla u eurozonu u ovako izazovnim vremenima kao što je to učinila Hrvatska, u vrijeme financijske, energetske i inflacijske krize. Osim toga, hrvatski narod se nije pitao na referendumu što misli o ulasku u eurozonu, kazao je.

“Političku odgovornost za ovakvo stanje mora snositi premijer Plenković i njegova vlada”, smatra Pavliček.

Kaže da će sada biti jako teško dokazati je li netko podigao cijene zbog konverzije ili zbog inflatornog udara te da u zakonu nije propisna ni jedna sankcija za one koji “love u mutnom”. Također nije realno očekivati da Državni inspektorat s 200 inspektora obiđe tisuće poslovnih subjekata.

“Najžalosnije je što će narod ispaštati zbog pada standarda”, zaključio je Pavliček.

Upitan je li dobio poziv za domjenak Srpskog narodnog vijeća Pavliček je odgovorio negativno i da mu zbog toga nije žao te ocijenio kako je riječ o političkom skupu u režiji Milorada Pupovca (SDSS) na kojem se “nastoji prikazati bratstvo i jedinstvo između HDZ-a i SDSS-a”. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas