Connect with us

Događaji

Marijana Mirt dobila poziv u policijsku postaju vezano uz okupljanje antiprosvjednika

Objavljeno

-

Uoči subotnjeg antiprosvjeda, situacija između branitelja iz Savske 66 i članova Pokreta Occupy Croatia dodatno se zaoštrila. Na što veći odaziv poziva i jedna i druga strana, a ministar Ranko Ostojić je za početak u postaju pozvao organizatoricu antiprosvjeda Marijanu Mirt.

Marijana Mirt, aktivistica Udruge slobodarskih aktivista koja se istaknula u neuspjelom prosvjedu protiv branitelja, dobila je policijski poziv vezano uz okupljanje antiprosvjednika koje je najavljeno za ovu subotu. Marijana Mirt to baš i nije najbolje primila:

“Fašisti na zadnjim nogama”

[su_heading size=”18″]”Jutros rano poranili Turci…. Ma šalim se, nisu Turci nego murja. Ugodno buđenje…. Moram u prvu u 1! Članak 177. Stavak 3 zakona o javnom okupljanju… Izgleda fašisti se podigli na stražnje noge… Hm… sad se vidi sad se zna tko kontrolira policiju… Ostojiću gnjido, a jesi zvao Klemma i Glogoškog???”, pita se na svojoj Facebook stranici Mirt.[/su_heading]

Pokret Occupy Croatia ljutitoj je Marijani vrlo brzo dao podršku riječima:

“Što bi to trebalo značiti? Policija represijom želi slomiti naš prosvjed? Puna podrška našoj prijateljici i drugarici, aktivistici Udruge slobodarskih aktivista!”, kažu iz ovog pokreta i apeliraju da se u subotu okupi što više onih koji misle da branitelji nemaju pravo biti u Savskoj:

“Svi oni koji ne žele živjeti u društvu gdje će vrijednosti nametati ekstremna desnica neka na ovaj prosvjed pozovu sve svoje prijatelje i poznanike kako bi nas se okupilo što više, više od njih!

Zanimljivo je da je istovremeno poziv braniteljima odaslao i Đuro Glogoški koji je kazao kako je antiprosvjed još jedan pokazatelj da oni koji nisu željeli hrvatsku državu danas rade nove podjele u društvu. Osim toga, u subotu je u Savsku pozvao hrvatske branitelje porukom “dođite, neka vide da nas ima”. Osvrćući se na najavljeni subotnji antiprosvjed protiv branitelja, Glogoški je rekao da su njihovi transparenti i uvrede na prošlom protuprosvjedu bili samo pokušaj uvođenja podjela u hrvatskom društvu. Naveo je kako ima informacije da iza toga stoje SDP i HNS koji su pozvali svoje članstvo na prosvjed protiv branitelja. Sličnu stvar mogli smo čitati i na maxportalu gdje je kazano sljedeće:

Antiprosvjed u režiji SDP-a?

“Nezadovoljni rezultatima današnjeg prosvjeda u kojem šačica krezubih galamdžija pokušala napraviti incident pred braniteljskim šatorom u Savskoj u vrhu SDP odlučili su nastaviti akcijom.

Formiran je krizni  stožer, za neformalnog koordinatora izabran je tajnik stranke Igor Dragovan, a sve se radi po planu Alexa Browna, američkog PR savjetnika predsjednika SDP-a Zorana Milanovića.

Iako su SDP-ovi prosvjednici, i po broju i po sadržaju, osramoćeni, silan medijski odjek subotnje blokade prometa i sukoba s policijom, naveo je na zaključak Alexa Browna da nastavi s kontinuiranim prosvjedima.

Vrhu SDP-a je predložio, a oni su prihvatili, da se pokuša napraviti pandan braniteljima u Savskoj. Prosvjede bi, po informacijama iz vrha SDP-a, trebala voditi Marijana Mirt, aktivistica koja je svojedobno na glavnom zagrebačkom trgu paradirala s velikim ćiriličnim transparentom “Ne neoustaštvu”, i samozvani obavještajac, kontroverzni Domagoj Margetić.

Pitanje je kako će se sada prema cijeloj situaciji postaviti ministar Ostojić, koji je susret antiprosvjednika i prosvjednika Savske 66 prošli put fizički onemogućio. Prvi potez koji je za sada povukao je – poziv Marijani Mirt u policijsku postaju.

[ad id=”40551″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari