Pratite nas

Komentar

Marijana Petir: Beljak se ponaša kao da je u Sjevernoj Koreji

Objavljeno

na

Iako joj je poručeno da se utiša i tako spasi svoj položaj i članstvo u HSS-u, Marijana Petir je ponovno progovorila protiv stranačkog šefa Kreše Beljaka. I to je “raspalila” po njemu iz žestokog oružja.

“Beljak se ponaša kao da je u Sjevernoj Koreji”, kazala je, Petir koja je sudjelovala na konferenciji za medije u suradnji s Hrvatskim drvnim klasterom.

Odbijala je sve do njenog završetka očitovati se o stanju u stranci i prepirkama s Beljakom.

“Prije svega, izuzetno sam žalosna zbog stanja u najstarijoj hrvatskoj stranci.

Svi mi koji smo najavili kandidaturu na unutarstranačkim izborima nalazimo se pod suspenzijom koju još nismo zaprimili pa to ni ne smatramo ozbiljnim i relevantnim.

Slušajući izjave gospodina Beljaka vidimo da on svaki dan iznosi neke nove informacije.

Ne može sam sebe slijedit’, tako da više nitko ne zna što je tu istina.

Mi se ne smatramo suspendiranima. Smatramo da su njegovi istupi u javnosti i javni pritisci najvišim dužnosnicima iz redova HSS-a potpuno neprimjerni.

Tu je riječ o čistoj političkoj odmazdi jer je riječ o 100 delegata na skupštini.

Mi nismo samo dužnosnici mi smo i delegati i kandidati na unutarstranačkim izborima gdje nas gospodin Beljak pokušava eliminirati iz unutarstranačke utakmice, a što mislim da je svojstveno samo za Sjevernu Koreju”, kazala je.

“Ne znam za što bih se ispričavala, posebno g. Beljaku. Ja očekujem da se gospodin Beljak ispriča cjelokupnom članstvu HSS-a i hrvatskom narodu, jer nas je sve prevario, zatajio vrlo važne deljalje iz svoje prošlosti, u kampanji koristio jezik ulice, a ne nešto svojstveno članovima HSS-a”, kazala je o isprici, te nastavila.

“Osim toga, vidimo da je on i sa svojim istupima pomogao Narodnoj koaliciji da izgubi izbore, a o njegovom licemjerju bi se još moglo govoriti, jer ako pogledate izbore 2015. godine, onda ćete visjeti da je Beljak u Samoboru osigurao kandidatu iz redova HSS-a samo 140 glasova, a sada je sebi osigurao preko 5.000 glasova.

Mislim da je svima koji znaju računati jasno da g. Beljak sve što radi radi isključivo zbog sebe i svoje fotelje. On je očigedno poslan u HSS da ga rastoči i da ga uništi i ja mu to kao dugogodišnja članica HSS-a neću dozvoliti”, kazala je. Upitana o vlastitoj kandidaturi za predsjednicu HSS-a, Petir navodi:

“Ja sam najavila da ću se kandidirati i gospodin Beljak me svojim postupcima pokušava spriječiti u tome.”

Komentirala je i poziv predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića HSS-u da se vrati u političku obitelj, u kojoj je HDZ.

“Ja mislim da je to jedna vrlo iskrena i korektna poruka, jer nakon svega što se moglo čuti iz usta Beljaka upućeno prema HDZ-u i Plenkoviću, g. Plenković je opet ovdje pokazao da se može izdići iznad situacije. Pokazao je određenu širinu.

Moram napomenuti da je g. Plenković zamolio Beljaka da pričeka da on dobije legitimitet unutar HDZ-a, kako bi se mogao postići strateški sporazum. No, gospodin Beljak to nije želio čekati i to sve upućuje da je on davno prije imao dogovorene neke druge opcije, a sve zbog svoje fotelje”, navodi ona. S Plenkovićem, navodi, osobno komunicira putem Europskog parlamenta, gdje je HDZ od kolega iz Europske pučke stranke dobio ovacije zbog pobjede.

Izjavila je i kako se nada da će Beljak povući suspenzije i otići s mjesta predsjednika.

“HSS-u treba vostvo koje voli HSS i hrvatski narod… G. Beljak tome nije dorastao”, kazala je.

O prebjezima dvoje članova HSS-a HDZ-u, kazala je da nema informacijama, premda neki zastupnici komuniciraju s HDZ-om, s kojim su u koalicijama u svojim županijama.

“Krešo Beljak nije HSS”, kazala je također, poručujući da je realno i normalno što je Zoran Milanović zbog gubitka izbora otišao s čela SDP-a, pa to isto očekuje od šefa HSS-a, prenosi N1.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Zlatko Hasanbegović o nestalom Mesićevom dosjeu: Trebala bi se provesti istraga i ustanoviti koliko još takvih ima

Objavljeno

na

Objavio

Na desetke Mesića u Državnom arhivu. Ali – ne i dosje bivšeg predsjednika. Taj dokument nikad nije stigao do njih. S druge strane, iz Sigurnosno-obavještajne agencije – za Novu TV demantiraju da su dosje ikad imali – i o svemu su pokrenuli istragu.

“Jedino što možemo reći da on u arhiv nikada nije došao i da ga mi nemamo”, rekao je Dinko Čutura, ravnatelj Arhiva i dodao: “Godine 2015. smo dobili elektronički zapis što se sve nalazilo u SOA-i i tamo postoji da je taj dosje tamo bio. Je li on još tamo, gdje je on, tko ga je uzeo iz SOA-e to mi naravno ne znamo.”

Iz SOA-e tvrde suprotno: “Na primopredajnim zapisnicima dosjea koje je SOA, odnosno njezine zakonske prednice, u više navrata predala Hrvatskom državnom arhivu ne nalazi se ime bivšeg predsjednika Stjepana Mesića. Također, utvrdili smo da u arhivama SOA-e ne raspolažemo dosjeom g. Mesića, te provjeravamo i utvrđujemo činjenice vezane uz njegovo postojanje, odnosno preuzimanje i čuvanje.”

Bivši predsjednik bez komentara. Njegova tajnica poručuje – trenutačno je opet u Kini. U MUP-u mimo kamera kažu: u slučaj će se uključiti tek na prijavu. A istragu traži šef SDP-a Davor Bernardić.

“Mogu samo reći, ako je istina da očekujem da se slučaj istraži i rasvijetli. Ova zemlja zaslužuje istinu”, kaže Bernardić.

Lider Mosta Božo Petrov hvali se otvaranjem arhiva. I kaže – ako je dosje postojao – njegov gubitak nije šlamperaj. “Ništa nije slučajnost, pogotovo kada sam u politici zadnje dvije godine, pa vidim što se sve događa. Ali mislim da je i građanima jasno da to nije slučajnost”, rekao je Petrov.

Bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović vjeruje da nema razloga sumnjati u tvrdnje čelnika Državnog arhiva.

“Trebala bi se provesti istraga i odgovarajuće državno povjerenstvo bi trebalo ustanoviti koliko takvih dosjea još ima, a nisu predani državnom arhivu”, kaže Hasanbegović.

NESTAO MESIĆEV DOSJE!?

 

Vladimir Šeks: “DORH bi trebao razmotriti Mesićevo svjedočenje u Haagu”

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Predsjednica komentirala podizanje kaznene prijave zbog raketiranja Banskih dvora

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović u Koprivnici je, gdje je otvorila privremeni ured, komentirala podizanje kaznene prijave zbog raketiranja Banskih dvora.

Upitana je za komentar o kaznenoj prijavi raketiranja Banskih dvora, koja je podignuta nakon 26 godina. Novinari su predsjednicu pitali je li činjenica da je od raketiranja do kaznene prijave prošlo 26 godina posljedica nesposobnosti institucija.

“Mislim da to jest moglo doći ranije, međutim nisu bili dostupni ključni svjedoci i podaci. Kad podignete optužnice, morate biti svjesni da moraju biti čvrste i utemeljene kako ne bi bile odbačene. Pravda treba stići, nekada kasno, ali dobro je da stigne”, kazala je predsjednica.

Mladen Pavković: Na ovu i ovakvu kaznenu prijavu zločinci se mogu samo smijati!

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari