Connect with us

Život

Marijini obroci Hrvatska osigurali 70.000 obroka za siromašne zemlje

Objavljeno

-

wikipedia

Marijini obroci Hrvatska su 2022. od prikupljenih donacija osigurali obroke za više od 70.000 djece u siromašnim zemljama, a zahvaljujući podupirateljima iz Hrvatske otvoreno je 26 školskih kuhinja u Malaviju, Liberiji, Beninu, Zambiji i Ekvadoru, priopćeno je u subotu pri otvaranju info centra Marijinih obroka u Splitu.

Ovo j prvi Info centar Marijini obroci u Splitu od ukupno četiri koliko ih ima u Hrvatskoj. Marijini obroci djeluju u Hrvatskoj od 2009. godine.

Marijini obroci su, kako je pojašnjeno, organizacija koja osigurava jedan obrok dnevno na mjestu obrazovanja kako bi privukla kronično siromašnu djecu u učionice gdje dobivaju obrazovanje koje će im u budućnosti biti izlaz siromaštva.

Marijini obroci su dobrotvorna organizacija s jednostavnom praktičnom idejom: osiguravajući po jedan svakodnevni obrok u školama za svakog malog učenika, djeca odlučuju doći u školu.

Marijini obroci omogućavaju svakodnevne obroke djeci u okviru školskih programa u 18 zemalja: Indiji, Keniji, Liberiji, Malaviju, Južnom Sudanu, Tajlandu, Zambiji, Etiopiji, Siriji, Libanonu, , Beninu, Mianmaru, Ekvadoru, Haitiju,, Madagaskaru Zimbabveu, Nigeru i Jemenu.
Kako se navodi u priopćenju, prosječan trošak prehrane jednog djeteta Marijinim obrocima tijekom cijele školske godine iznosi 22 eura.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari