Connect with us

Vijesti

Marin Miletić – Cijepljena moja braća i sestre

Objavljeno

-

Jesam li se cijepio? Nisam. Prvo, prebolio sam COVID, Bogu hvala bez simtoma. Sportaš sam, zdravo živim i budući moj stanični imunitet će dugo godina pamtiti razne oblike ovog virusa i po potrebi odreagirati – nije bilo argumenta u mom slučaju za cijepljenje.

Kada tome prirodamo da i cijepljeni prenose zarazu logika mi govori da sam ispravnog stava. Kako nikada nisam volio ucjene i prisile – ovo zadnje me samo učvrstilo u stavu ne cijepljenja. Protiv cjepiva kao znanstvenog dosega nemam ništa, čak dapače, zato sam i cijepio svoju djecu kao klince sa svim potrebitim.

No, jako me opterećuje veliki razdor u našem malom društvu pa želim tu iznijeti neko svoje razmišljanje. Čini mi se da razdor nije slučajan i da ga centri moći interesnih skupina namjerno potenciraju. Posvađane ljude se lako manipulira. Ljude koji žive u strahu se može bez teškoća žedne voditi preko najljepših izvora vode. Strah zamagljuje pogled, dovodi da razboritost ustukne pred emocijom. I tada se ne donose dobre odluke.

Jesu li cijepljeni ljudi pogriješili i idu li u pakao radi toga? Hm. Iako je činjenica da je dobar dio cjepiva moralno okaljan https://lozierinstitute.org/update-covid-19-vaccine…/ katolici nemaju opasnost neke vječne osude čak i kada bi bilo tako. Zašto, možda se pitate? Pa zato jer na cijepljenje poziva Papa i dio biskupa.

Stoga jedan katolik koji po vlastitoj savjesti osjeća poslušnost – iako laike to ne obvezuje – ako je i učinio tako teški ili smrtni grijeh iz poslušnosti NEMA nikakve odgovornosti. Da se slikovito izrazim – malj pravednosti nije nad njegovom glavom nego nad biskupima. Zato mirno spavajte. Netko drugi će položiti račun, bude li potrebe.

Drugo, ako je netko po vlastitoj savjesti, ODBIO se cijepiti, a katolik je, ništa loše nije učinio. Sloboda je ključ svega. A laike ne obvezuje nikakva poslušnost Papi ili biskupima osim u pogledu – dogmi. Nepromijenjivih istina. U svemu drugome mi imamo vlastitu savjest koja je bedem istine u nama i po kojoj mi imamo pravo – živjeti.

Je li usađen čip kojim nas prate? Ne. Prate vas preko googla, mobitela, svega što ste u životu ikada kliknuli. Igraju vam se emocijama, znaju sve, baš sve o vama, svaki detalj. Temperaturu juhe koju jedete, sadržaj te juhe i boje i vrste donjeg rublja. Sve znaju o vama. Skoro kao Isus. Ozbiljan sam.

Truju li nas zrakom? Preskupa, presložena i preriskantna operacija kada možeš izbušiti svrdlom cijev vodovoda i otrovati na tisuće i tisuće ljudi. Hm. Postoji puno načina kako bi neka organizacija mogla potrovati ljude.

Čini mi se da mnogima nedostaje razboritosti. Stati na loptu. Ne paničariti. Ne širiti strah.

A čini mi se da i cijepljeni i necijepljeni žele biti slobodni. Čini mi se da i cijepljeni i necijepljeni ne žele da im netko govori kako moraju odlučivati. Uvjeren sam da duboko u sebi i svi cijepljeni – ljube slobodu.

Zato poštujmo jedni druge. Cijepljeni necijepljene. I necijepljeni cijepljene. Samo je važno da svatko, i cijepljeni i necijepljeni mogu odlučivati za sebe i svoje obitelji ono što oni drže najboljim.

I kada bismo jedni druge malo više voljeli. Kako bi nam – svima – bilo lakše živjeti u ovoj našoj malenoj Hrvatskoj, napisao je Marin Miletić na Facebooku.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari