Connect with us

Komentar

Marin Miletić: Kako zaštititi žene od manijaka?

Objavljeno

-

Danas je Hrvatsku zgrozio užasni čin u kojem je kasno sinoć manijak ubio malu bebu i majku teško ranio sjekirom te joj se još liječnici bore za život. Teško je biti tu pametan i reći nešto suvislo.

Emocije su ogromne i preplavljuju cijelo biće. Poslije gnjusne i zlikovačke pedofilije na ljestvici gadosti cijelog svemira meni se osobno nalaze – muškarci nasilnici. Nema mi ništa jadnije i odvratnije od muškarca koji diže ruku na svoju djevojku, ženu, prijateljicu. Nema većih gnjida u ovom svemiru od muškaraca koji su toliko kukavni da dižu ruku na ženu. Ne postoji taj razlog na ovome svijetu koji bi opravdao nasilništvo nad ženama. Nikakav preljub, prevare, krađe, ma ništa. Ako vidiš da je učinila nešto tako loše – budeš gospodin. Spremiš stvari, odeš i zaključiš tu priču. Zadržiš mir u sebi i sačuvaš svoj život. Muškarci koji dignu ruku na svoju ženu su zavrijedili da ih se dugoročno smjesti na – robiju.

Problem u Hrvatskoj je taj da prema Kaznenom zakonu prijetnje se progone samo na prijedlog žrtve. Iz policije se stoga pravdaju kako formalno nisu ni mogli pokrenuti novi postupak protiv ovog ubojice iako je žena nekoliko puta završila na policiji gdje je jasno bilo da živi sa nasilnikom.

Ne smije se tu kriviti žrtvu – žene. Često su u ogromnom strahu, plaše se za svoj život i zato ne prijavljuju luđaka. Treba ići u izmjene Kaznenog zakona, osobno ću vidjeti što je tu moguće napraviti, da policija sama – BEZ ŽRTVE – pokreće cijeli postupak i zatvara te manijake. Potom bi idealno bilo, nadam se ne i utopistički da se proces prema manijacima maksimalno ubrza. Na primjer: nasilnika prijavi susjed, poznanik, prolaznik, rodbina, bilo tko.

Ženu nad kojom je izvršeno nasilje pregleda struka, liječnik, psiholog. Ako oni izdaju papirologiju kroz koju je jasno da je izvršeno nasilje nad ženom – muškarca iz pritvora se izvodi pred sud. I to sve u roku 7 dana. Sud pregleda sve papire, sasluša liječnike, struku, policijski izvještaj, svjedoke. Ako se žrtva plaši svjedočiti – nju izuzima. Ako je muškarac bio nasilnik prema djevojci/ženi osuđuje ga na 30 godina robije. 30 godina teške robije za jedno nasilništvo prema ženi. I oduzimanje sve imovine koja se daje ženi i djeci na raspolaganje (ako se radi o obiteljskom nasilju). Kada se ovako postavi prema tim manijacima, kada ih se smjesti na robiju njih samo nekoliko koji su digli ruke na svoje žene – potpuno ćemo zaustaviti nasilje nad ženama.

Ako ga i ne zaustavimo potpuno, znat ćemo da smo adekvatno kaznili te gnjide od muškaraca.

Marin Miletić/fb

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari