Connect with us

Iz Svijeta

Marine Le Pen želi ujediniti sve ‘domoljube’, uključujući ljevicu

Objavljeno

-

Francuska čelnica krajnje desne stranke Nacionalno okupljanje Marine Le Pen kazala je da će nastojati ujediniti sve “domoljube” s desnice i s ljevice, nakon što je njezina stranka prošla puno bolje nego očekivano na općim izborima u nedjelju.

“Utjelovit ćemo snažnu opoziciju”, dodala je.

Stranka Marine Le Pen mogla bi po prvim prognozama dobiti čak 80 do 100 mjesta , što bi bio njen najbolji rezultat dosad.

Predsjednik Emmanuel Macron mogao bi izgubiti apsolutnu većinu u Narodnoj skupštini i kontrolu nad planom reforme, po prvim prognozama na temelju četiriju anketa.

Marine Le Pen, koja nije uspjela u svojoj predsjedničkoj kandidaturi protiv Macrona, rekla je da su rezultati poticaj za njezinu stranku.

“Ljudi su progovorili i poslali snažnu skupinu iz Nacionalnog okupljanja u Narodnu skupštinu”, rekla je i najavila da će joj cilj biti blokirati Macronove planove.

“Ovo je tsunami”, rekao je predsjednik stranke Jordan Bardella za televizijsku kuću TF1, dodajući da su birači učinili francuskog predsjednika Emmanuela Macrona čelnikom manjine. (Hina)

Macron gubi apsolutnu većinu u parlamentu, pokazuju izlazne ankete

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari