Connect with us

Događaji

Marinko Čavara: Ispravit će se nepravda prema hrvatskim braniteljima

Objavljeno

-

Predsjednik FBiH je u povodu 23. obljetnice obrane Livna naglasio kako će biti ispravljena velika nepravda prema hrvatskim braniteljima koju je učinila prethodna vlast u Federaciji BiH.

U povodu 23. obljetnice obrane Livna danas je u dvorani Narodnog sveučilišta u Livnu održana Svečana sjednica Općinskog vijeća Livna. Sjednici su nazočili brojni visoki hrvatski dužnosnici u BiH te predstavnici braniteljskih udruga.

Na sjednici koja je počela intoniranjem himne BiH i Lijepom našom i minutom šutnje za poginule hrvatske branitelje nazočnima su se obratili predsjednik Općinskog vijeća Livna, Sead Hadžijahić, livanjski načelnik, Luka Čelan i Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH koji je sjednici nazočio i kao izaslanik dr. Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a BiH i HNS-a.

U svom govoru načelnik Livna, Luka Čelan posebice je naglasio veliku žrtvu hrvatskih branitelja koji u svojoj mladosti nisu htjeli i nisu znali kalkulirati rekavši kako stoga ne smijemo izgubiti osjećaj za prošlost, sadašnjost i budućnost.

Predsjednik Federacije BiH, Marinko Čavara je naglasio kako će biti ispravljena velika nepravda prema Hrvatskim braniteljima koju je učinila prethodna vlast u Federaciji BiH. Pročitani su i brojni brzojavi uglednih osoba iz političkog i javnog života s isprikom što nisu mogli nazočiti svečanosti zbog ranije preuzetih obveza.

Svečanu sjednicu u dvorani Narodnog sveučilišta u Livnu uveličali su članovi HKUD Dinara i Zbor gimnazije Livno. Poslije Svečane sjednice položeni su vijenci i upaljne svijeće na spomenik palima za slobodu Hravatskog naroda u parku u Livnu, priopćeno je iz Vlade Hercegbosanske županije.

Nakon polaganja vijenaca u Memorijalnom centru u Donjim Rujanima svetu misu predvodio je msgr. dr. Mile Bogović, Gospićko – senjski biskup, a prije Svečane sjednice Općinskog vijeća Livna u župnoj crkvi Svih svetih u Livnu misno slavlje uz koncelebraciju Livanjskog gvardijana fra Miroslava Ištuka i vojnog kapelana fra Mate Logara predvodio je Livanjski župnik fra Vinko Sičaja. Od župne crkve u Livnu kroz središnji dio Livna do Narodnog sveučilišta bio je organiziran i svečani mimohod pripadnika HVO-a i Oružanih snaga BiH.

[ad id=”68099″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari