Connect with us

BiH

Marinko Čavara: Izetbegović najavljuje rušenje Ustava BiH

Objavljeno

-

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara oglasio se priopćenjem za javnost u kojem navodi kako predsjednik SDA Bakir Izetbegović otvoreno i javno najavljuje rušenje Ustava BiH i ustavnog poretka ove države novim ‘slučajevima Komšić’ na svim razinama te da HDZ BiH nikada neće biti partner takvim politikama.

“Izjave predsjednika SDA Bakira Izetbegovića su kontroverzne i njima se želi obmanuti javnost, pogotovo poruke koje upućuje hrvatskom narodu i njihovim legitimnim političkim predstavnicima. S ovakvim porukama jasno je kako SDA planira budućnost ove države i dobro je što takvo što čitava javnost ima priliku čuti, ne samo stanovnici Bosne i Hercegovine, nego i prijatelji BiH iz međunarodne zajednice”, istaknuo je Čavara.

Naglasio je kako Izetbegović otvoreno najavljuje rušenje ustavnog poretka najavljujući ‘slučaj Komšić’ na nižim razinama vlasti, odnosno, da najavljuje izbacivanje legitimnih predstavnika hrvatskog naroda, tko god to bio, iz struktura upravljanja Federacijom BiH.

“Sada je valjda jasno na što upozoravamo kada govorimo o nelegalnom Središnjem izbornom povjerenstvu BiH koje treba poslužiti kao institucionalni poligon za takve namjere, kako bi se ovladalo federalnim Domom naroda”, navodi Čavara te dodaje kako HDZ BiH jedini ulaže napore da se spasi Dejtonski mirovni sporazum i Aneks 4. “Jasno je da je Komšić izbor Bakira Izetbegovića i svih onih koji ne poštuju volju hrvatskog naroda, a koji je izabrao Dragana Čovića.

Nije pred gospodinom Bakirom izbor između dvije osobe nego opredjeljenje je li za BiH poštujući volju hrvatskog naroda ili nije za BiH, rušeći temelje BiH i ravnopravnost i prava konstitutivnih naroda”, navodi se u priopćenju predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare.

“Patriota je i radit ću da privučem ljevičarske strane i da SDA napravim bosanskom i građanskom strankom”, poručio je Izetbegović te je dodao: “Ako Čović nastavi sa prijetnjama, suradnjama sa Dodikom, pritiscima, onda će se slučaj Komšić spustiti na druge nivoe.

Učinit ćemo sve da se razbiju mehanizmi koji dozvoljavaju ovakve stvari i napravimo normalnu državu”.

Zoran Krešić: Ukoliko Bošnjaci 2022. preuzmu Dom naroda FBiH, to je početak raspada BiH

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari