Connect with us

BiH

Marinko Čavara: Nismo našli partnera za vlast, čitav hrvatski narod nastoje napraviti budalom

Objavljeno

-

Vlada Federacije BiH još neće biti izabrana u skladu s rezultatima izbora održanih 2018. godine, tvrdi u intervjuu „Jedan“, predsjednik Federacije i potpredsjednik HDZ BiH Marinko Čavara, napominjući da HDZ traži partnera za vlast, prvenstveno u Federaciji BiH.

„Nismo našli partnera koji prvenstveno može biti opredijeljen da provodimo odluke Ustavnog suda BiH, a provođenjem odluka Ustavnog suda štitimo sve institucije BiH, a time i gradimo državu Bosnu i Hercergovinu. Jasno da u takvim okolnostima nemamo partnera i nismo spremni ići kao guske u maglu stvarajući neku parlamentarnu većinu koja će biti samo zajedno dok se izabere vlast, a kasnije oko svih ključnih pitanja da budemo u nekoj manjini u parlamentu, gdje će SDA tražiti sebi partnera za provođenje svojih želja i svojih ciljeva“, ocjenjuje predsjednik Federacije BiH.

Stav državnog zastupnika iz HDZ-a Nikole Lovrinovića, da Hrvati u institucijama u kojima imaju uticaj trebaju obustaviti rad dok ne bude izmijenjen Izborni zakon, Čavara smatra svojevrsnim paradoksom kojim se želi ukazati na nepravdu.

„I normalno, gospodin Lovrinović uvijek je tako poseban u nekim svojim izričajima da pokaže svu apsurdnost situacije u koju nas se dovodi. Znači, faktički se čitav hrvatski narod nastoji napraviti budalom, da oni ne trebaju birati svoje legitimne predstavnike, nego da budu sretni što im to građani izaberu“, kaže za BHT 1 Marinko Čavara.

I deklaracija koju, navodno, pripremaju HDZ i SNSD o izlasku iz BiH je spin koji je neko plasirao kako bi pokazao paradoks zbog situacije u kojoj se nalazi Bosna i Hercegovina, kaže Čavara.

„Ja ne znam čiji je to spin. Ja nikada nisam bio na takvom sastanku. Na svim sastancima na kojima sam bio i sa SNSD-om i sa drugim strankama razgovaralo se kako riješiti goruće probleme, ili u Federaciji, ili u Bosni i Hercegovini. To da će netko praviti deklaraciju o izlasku iz države ne znam čemu vodi, s kojom je svrhom to neko plasirao“, tvrdi Čavara.

Čavara kaže da SDA krši Daytonski i Washingtonski sporazum u nastojanju da BiH bude transformirana u građansku državu.

„Znači, netko se opredijelio i to javno kaže ljudima u lice: ‘Mi želimo drugačiju državu. Ovo što smo postigli u Washingtonu i Daytonu ne valja, jer to ne omogućava dominaciju mog naroda’ Izravno rečeno, bukvalno“, kaže Marinko Čavara.

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara u intervjuu „Jedan“, govori i o aferi „respiratori“, euroatlantskim integracijama, iseljavanju Hrvata i njihovom položaju u entitetu RS.

Političko Sarajevo zloporabi UZP kako bi nametalo podobne Hrvate

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari