Connect with us

BiH

Mario Knezović: Dokle će ovom napaćenom zemljom žločinci slobodno šetati, a žrtve biti ismijane?

Objavljeno

on

Umjesto da zločinci nad Hrvatima u Posavini budu privedeni, privode se oni napadnuti.

Tužan sam. Po povratku u Bosnu i Hercegovinu prvo što doznajem su uhićenja pripadnika HVO iz Posavine.

Posavina je od srpskih postrojbi doslovno etnički očišćena. Umjesto da zločinci nad Hrvatima u Posavini budu privedeni, privode se oni napadnuti. Umjesto da se, možebitno, čelnika RS-a zbog ne poštivanja tzv. Ustava privede pred zakon izvršavaju se njegove naredbe da se privode generali i bojovnici koji su branili svoj zavičaj.

Dokle će se ismijavati pravda? Dokle će ovom napaćenom zemljom žločinci slobodno šetati, a žrtve biti ismijane? Posavljaci mogu biti ponosni što su obranili bar nekoliko pedalja svoga zavičaja. A svi oni koji misle da su Posavljaci zločinci neka se provozaju dijelovima Posavine koju su Srbi okupirali i neka vide spaljena sela i porušene crkve.

Čekam oštru reakciju vlasti iz Zagreba i naših predstavnika iz Mostara i Sarajeva. Napaćena Posavina treba našu pomoć i poštovanje. Posavina treba našu molitvu. Posavina ne smije biti prepuštena samoj sebi. I da ne bude zablude. Bilo čije zlo treba procesuirati. Ali ne može veliko i očigledno zlo biti nadležno da sudi neko manje i tek eventualno zlo, komentirao je fra Mario Knezović.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Plati kavu uredništvu

EUR