Pratite nas

Reagiranja

Mario Maks Slaviček: Ne dirajte nam HOS!

Objavljeno

na

I kažu dogodilo se nezamislivo hrvatske redarstvene snage sukobile se sa Hrvatskim Oružanim Snagama i to ni manje-više nego U kraljevskom gradu Kninu, piše Mario Maks Slaviček. Njegov komentar prenosimo u cijelosti:

E sad, valja mi pripaziti smijem li koristiti hrvatsku abecedu, izričaj i nazivlje kako ne bih uvrijedi stvarne vladare hrvatske koji kroz drugove i drugarice koji na trgu sv.Marka i na Pantovčaku ali i druge institucije  dirigiraju stanjem stvari svojim otvorenim podupiranjem četnika u hrvatskoj ali i Srbiji sa kojima imaju zajedničke „agende“.

Agende koje u svojoj biti provode politiku SANU 1 i SANU 2. Oni, dakle četnici rade svoje i bojim se da rade odlično uz pomoć drugova iz komiteta, posrbica koji su uglavljeni uz i u osovinu HDZ-SDP.

Treba li Vam više dokaza od današnjeg događaja u Kninu? Iako obilato od prvih dana skupa pljačkaju otimaju obezvrijeđuju sve hrvatsko ponižavajući sve nas koji smo se borili i živimo za Hrvatsku dok oni žive od Hrvatske u se na se i podase…Nisam dugo pisao i sve više pomišljam ne zboriti i ništa ne činiti baš poput mnogih od Vas virtualnih domoljuba ,moje odustajanje mnoge bi usrećilo. Moja predaja ili još bolje moja prodaja  i suradnja sa protivnicima i neprijateljima hrvatske,sa konvertitima,dezerterima i ratnim profiterima stavila bi me u koš moćnih,utjecajnih viđenijih nadhrvata i nadbranitelja koji su do sada svojim nemarom, vođeni osobnim probitkom i interesima doveli do ove situacije…Tko su? Pa imate ih u SDP-u i HDZ-u,na Pantovčaku i Markovu trgu, bili su u Savskoj i kojekuda gdje ae mogu unovčiti na grbači nas običnih Hrvata i običnih branitelja.

U konačnici naum mi je kazati njima i Vama iako znam da smo hrvatsku izgubili našom krivnjom da našom kad smo ju oslobodili i dali njima j ruke, kad smo vjerovali u pomirbu i dozvolili prvo mijenjanje grba i zastave,kad smo dopustili da nam bivši oficiri,komunisti otmu privatiziraju Hrvatsku potpomognuti onima koji su bili njihovi među nama. Hrvatske kakvu smo željeli nema,hrvatske države i hrvatske vlasti za koju smo svoju krv prolijevali nema,ona je ubijena pri rađanju i podmetnuta nam je ova maćeha kojoj je svak tko hrvatski diše neželjeno kopile kojeg se želi što prije riješiti od sebe odgurnuti i odstraniti. Moje Hrvatske za kakvu sam se borio oko mene nema.Ona je u meni i mojim sjećanjima koje mi difamiraju,otimaju i blate. Ona je stoljećima staromu pokliču BOGU VJERNI i ZA DOM SPREMNI, Ona je u prvom bijelom polju starohrvatskog grb…..Ona je ponajviše u licima onih koji su se samnom pod to dvoje borili za ovo što danas našom hrvatskom nije. I što mi je činiti? Pisati,govoriti i tako im se odupirati ili šutjeti i otići…

Emigrirati pa se izvana za nju ponovi boriti?  Čekati da se rodi želja nada  i promišljanje u  Vama  kakvo je u meni i nama? I onda opet ispočetka stvoriti Hrvatsku Hrvatima na temelju hrvatskih velikana i povijesti gdje se nitko neće usuditi i od stida odvažiti žrtvu i pobjedu dobra nad zlim,obranu od agresije genocidnim nazivati. Gdje neće biti  komunista i antife na državnim jaslama.Gdje će u zatvorima biti lopovi tajkuni a ne starci i starice što prodaju povrće i sir kraj puta. Gdje će Hrvat biti svoj na svime a svak tko dođe biti gost.Gdje manjina neće živjeti od većine nego za i sa većinom….Na Vama je ja svoje znam…..

Tko god Vam kaže ne gledajte u prošlost, tko god Vam kaže da je u Jugi bilo bolje, tko god ne  poštuje povijesne pokliče i pozdrave, pismo, jezik, glazbu i kulturu ne želi Vam dobro nije u svom biću Hrvat on se samo  tako zove…  

 

Mario Maks Slaviček

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

Odjel za branitelje HNS-a: Ispaljeni hici Bakira Izetbegovića prema NATO-u i Europskoj uniji!

Objavljeno

na

Objavio

Bošnjački član Predsjedništva BiH i predsjednik SDA, Bakir Izetbegović vidno je uzrujan. Razlog u tome leži u zacrtanom europskom putu BiH ali i očekivanju pravomoćne presude MKSJ u predmetu „Prlić i ostali“, zakazanoj za 29. studenog ove godine.

Bakir Izetbegović, nedvojbeno, pokušava voditi politiku temeljenu na doktrini Islamske deklaracije i zaključcima Organizacije islamske suradnje (OIS), koja je već 1992. godine na summitu u Meki, zaključila kako BiH treba postati neovisna država pod muslimanskim, vodstvom.

Upravo zbog toga, Bakir Izetbegović ne priznaje konstitutivnost hrvatskog naroda ni u jednoj sferi života. U realiziranju tih ciljeva, aktualni čelnik SDA grubo krši povijesne činjenice i na politikantskim tezama pokušava krivotvoriti povijest i tako repozicionirati geopolitičku poziciju BiH.

Uoči obilježavanja obljetnice utemeljenja HZ Herceg Bosne, bošnjački član Predsjedništva BiH boravio je u Mostaru i one koji su početkom rata obranili najveći dio BiH iznova izjednačio s agresorom.

Pri tome, Izetbegović zaboravlja činjenicu da bi bez Hrvatske zajednice Herceg Bosne, Hrvatskog vijeća obrane, kao i pomoći Republike Hrvatske, BiH šaptom pala već 1992. godine.

Pokušavajući istrajati na prikazivanju Bošnjaka kao jedinih žrtava rata, Izetbegović grubo ignorira povijesne činjenice, a one govore da je sa područja pod nadzorom HVO-a, protjerano ili su napustili prostor kao posljedica rata, 112.000 nehrvata.

Sa područja pod nadzorom Armije BiH, protjerano je, ili su napustili prostor kao posljedica rata, 529.000 nebošnjaka. Sa područja pod nadzorom VRS, protjerano ili su napustili prostor kao posljedica rata, 586.000 nesrba.  Grubo manipiulirajući činjenicama, Bakir Izetbegović pokušava uvjeriti Bošnjake kako su oni jedine žrtve rata i kao takvi baštine nekakvo posebno pravo na budućnost BiH.

U tom kontekstu, njegovi najnoviji istupi su u funkciji mobiliziranja Bošnjaka pred presudu Haškog suda zakazanu za 29. studenog. Nedvojbeno je kako Bakir Izetbegović bolje od nas zna kakvim je sve konstrukcijama bošnjačka strana u prošlosti “zatrpavala” haško tužiteljstvo, pokušavajući rat u BiH okarakterizirati međunarodnim, a Republiku Hrvatsku i HZ Herceg Bosnu prikazati kao agresore.

Međutim, sad kad je kompletna ta igra razotkrivena i pad teze o tzv. Udruženom zločinačkom pothvatu na čelu s Franjom Tuđmanom i Gojkom Šuškom čini se vrlo izvjesnim, Bakir Izetbegović se odlučio na pobunu vlastitog naroda.

Takvim postupcima, Izetbegović zapravo pokušava preusmjetriti Bošnjake protiv europskog i atlantskog puta BiH i usmjeriti BiH u sferu euroazijskog utjecaja, izravno suprotstavljenog EU i NATO savezu. Upravo iz tog razloga, Bakir Izetbegović svaki pokušaj rasprave o unutarnjem uređenju BiH tumači kao agresiju i podjelu države.

Otvorenim prijetnjama i zagovaranjem jedne vrste panislamizma, Bakir Izetbegović svjesno je odabrao ulogu Hamasa i vlastiti narod vodi prema dugoročnoj političkoj izolaciji i pojačavanju stupnja ekstremizma. Naravno, to je unutarnji problem bošnjačkog naroda s kojim se sami moraju suočiti. Čim prije, tim bolje.

Međutim, to će se vrlo negativno odraziti na suživot u BiH, podizanje stupnja samoodrživosti ove države i europski put BiH. Stoga su postupci Bakira Izetbegovića, dugoročno gledano, ključni faktor nestabilnosti u ovom djelu svijeta.

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Dedaković neće koračati u koloni sjećanja, ali neprestano je u mislima sa svojim suborcima

Objavljeno

na

Junak hrvatskog Domovinskog rata Mile Dedaković – Jastreb na žalost ni ovog 18-tog studenoga neće biti u Vukovaru zajedno sa svojim suborcima. Bolestan je – kaže.

Kad smo ga pitali, što mu znači ovaj dan, odgovorio je:

  • Sama pomisao na sve ono što smo prošli tijekom agresije i okupacije Vukovara ostavilo je izniman trag u mojem životu. Samo kad se sjetim koliko je ljudi ubijeno, ranjeno, protjerano… Kako godine idu, sve mi je teže, a suze same idu na oči. Teško sam bolestan, sva je sreća da imam prekrasnu suprugu, ali i djecu. Vukovar je bol koja ne prolazi.

A zovu li vas iz Vukovara, pitaju za zdravlje?

  • Zovu me iz Grada Vukovara. Zanimaju se za mene. Veliko im hvala, to mi mnogo znači. Javljaju mi se i moji suborci. Teško mi je kad čujem da netko od njih teško živi ili da je bolestan, a nema adekvatnu pomoć. A ja im na žalost to ne mogu učiniti.

Mile Dedaković – Jastreb sigurno je zaslužio čin generala Hrvatske vojske. Bojimo se da ga neće dočekati, bez obzira što taj čin danas nose i oni koji su ga zaslužili, ali koji na žalost i nisu, koji im služi samo za „parade“.

  • Ne znam što bih vam na to odgovorio – veli Dedaković. Ali ako je tko zaslužio najviša odličja onda su to branitelji ovoga grada. Time ne mislim podcjenjivati ni druge, da me se krivo ne shvati. Rat je bio krvav i ostavio je na sve nas tragične posljedice. Žao mi je što su se toliki branitelji ubili, što svakim danom, kako čujem, najmanje desetak branitelja umire. Sve mi je teže slušati i gledati one koji govore da je „rat daleko iza nas“ i tome slično. Slike onoga što smo prošli svakim su danom sve jasnije i sve teže mi padaju. Neki dolaze u ovaj grad jednom na godinu, a trebali bi puno češće. Vukovar je već odavno trebao biti „velegrad“, ali sva ta obnova, koliko god se hrvatska država trudila ipak ide presporo, osobito za ljude koji tamo žive. Osim toga, 18-tog studenoga treba se sjetiti imena svih poginulih, nestalih, pa i umrlih Vukovaraca. Nije dovoljno tek samo isticati brojke.

Međutim, ono što poglavito zabrinjava i žalosti heroja Vukovara je činjenica da je vrlo malo ratnih zločinaca odgovaralo  za strašne zločine koji su tamo počinjeni, dok s druge pak strane svjedoci smo da se još uvijek gone hrvatski branitelji, da ih se ne ostavlja na miru.

  • Vukovar je rana koja nikada ne prolazi i neće proći – rekao je Dedaković, koji zajedeno sa svojom obitelji teško proživljava ove dane ponosa i slave.

Mladen Pavković

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari