Connect with us

Hrvatska

Mario Radić (DP) prozvao HRT zbog izostanka prijenosa uživo s otvorenja Vodotornja

Objavljeno

-

Foto: Hina

Politički tajnik Domovinskog pokreta Mario Radić prozvao je u subotu HRT zbog izostanka prijenosa uživo otvorenja vukovarskog Vodotornja.

“Izostao je izravni prijenos svečanog otvorenja vukovarskog Vodotornja, simbola hrvatskog zajedništva, na nacionalnoj televiziji. To je jasna poruka o tome što vodstvo HRT-a misli o hrvatskom zajedništvu i o Vukovaru”, napisao je Radić u priopćenju te ocijenio sramotnim opravdanje da je postavljanje vlastitih tehničkih kapaciteta za prijenos onemogućeno zbog epidemiološke situacije.

Radić smatra da je prijenos uživo izostao jer, kako je ustvrdio, “za njega dopuštenje nije dao HDZ-ov koalicijski partner SDSS i jer je cilj bio spriječiti promociju vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave”.

Reagirao je i na prikazivanje Kosova kao sastavnog dijela Srbije u emisiji, ustvrdivši da to nije prvi put kako se to dogodilo na HRT-u, ne navodeći točan naziv emisija niti vrijeme emitiranja.

Poručio je da je HRT dužan prikazivati stvarno stanje te se zapitao trebaju li na Prisavlju “potvrdu” da je Republika Hrvatska još 2008. priznala neovisnost Kosova.

“Budete li ovih dana prolazili kraj Prisavlja i primijetite li da je zgrada Hrvatske radiotelevizije nešto crvenija nego inače, znajte da nije niti oličena u crveno niti zahrđala. Crveni se od stida i sramote”, napisao je u priopćenju politički tajnik Domovinskog pokreta.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava u izjavi novinarima u subotu u Vukovaru otkrio je pak kako je samo par dana prije svečanosti otvorenja Vodotornja cijeli vodeći tim uposlenih na Vodotornju završio u samoizolaciji te su učinjeni veliki napori kako se izostanak tih ljudi ne bi osjetio u programu.

Vukovarski Vodotoranj svečano je otvoren u petak navečer, bez nazočnosti građana i uzvanika zbog pandemije koronavirusa.

Svečanost je održana online, a za građane i posjetitelje Vodotoranj je otvoren od subote. (Hina)

Ministar Medved: Vukovarski Vodotoranj je simbol obrane Vukovara i Hrvatske – danas i ubuduće

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari