Connect with us

Politika

Mario Radić: Neću biti član nove vlade

Objavljeno

-

Foto: Hina

Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta (DP) Mario Radić neće biti ministar u novoj vladi, potvrdio je to u srijedu novinarima nakon što je napustio Banske dvore gdje su se održali pregovori s HDZ-om o koalicijskom sporazumu i budućoj vladi.

“Ja neću biti u vladi, koliko god ste na mene računali da sam sigurno u vladi. Nisam nikada rekao da ću biti ministar u vladi”, rekao je Radić novinarima. O razlozima takve odluke nije htio govoriti, rekao je samo da su ‘osobni i stranački’.

Najavio je međutim kako će ‘puno pomoći’, i bit će koordinator za demografiju.

“Imali smo opsežne pregovore i usuglašavanja tri dokumenta: koalicijski sporazum, ustrojstvo zakona o ustrojstvu vlade i program vlade. Došli smo do rješenja koja su vrlo bliska, ostalo je proći još par detalja”, rekao je Radić novinarima upitan o pregovorima, no nije htio precizirati koji su to ‘detalji’.

Potvrdio je i kako su se usuglasili oko članova vlade i ministara, rekavši da će predsjednik stranke Ivan Penava predstaviti DP-ove članove vlade danas nešto kasnije na konferenciji za novinare.

Na pitanje je li mu poznato da je brat Ante Šušnjara, koji se u medijima spominje kao DP-ov ministar gospodarstva, bio direktor u PPD-u, Radić je uzvratio da je on tamo bio zaposlen prije sedam godina. “On vodi obiteljsku tvrtku već sedam godina”,  ustvrdio je Radić.

Upitan je li problem što je on (Radić) dio svojih vlasničkih udjela prenio na Šušnjara, Radić je rekao: “On je odvjetnik u našoj stranci, sve je to normalni proces koji ide”.

O tome hoće li se glasati o vladi u petak ili ne rekao je da će se to ‘još vidjeti’.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas