Connect with us

Vijesti

Mario Radić: Prerano je govoriti o DP-ovim imenima u novoj vladi

Objavljeno

-

Hina

Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić u utorak je u Đurđevcu izjavio za Hinu da je – sve dok se ne ispregovaraju provedbeni programi – prerano govoriti o DP-ovim imenima u novoj vladi, dometnuvši da su spremni i na nove izbore.

„U ovoj fazi nije realno govoriti o imenima i po tom pitanju nismo ništa dogovorili“, kazao je Radić i dometnuo da je stranka uvijek spremna i na nove izbore.

Kako je kazao, pregovorima s SDP-om nije nazočio jer je došao u Đurđevac na Dan grada, a u 16 sati razgovarat će s Mostom. Sutra ćemo, kako se čini, sjesti za stol s HDZ-om, kazao je te dometnuo da su se odlučili za žurniji tempo razgovora s drugim političkim strankama.

Koliko će pregovori trajati, nije mogao precizirati. Nužno je vidjeti tko ima većinu, osobito od strane SDP-a, dodao je te ustvrdio: “S njihove strane dolaze malo mutne poruke pa ne znamo o kojim brojevima pričamo”.

O Penavinoj konferenciji za novinare, koju je obilježilo prepucavanje prvog čovjeka stranke s novinarima, rekao je da je osobno nije pratio jer se pripremao za pregovore, no da je čuo o tonu koji je dominirao te je zatražio “malo razumijevanja”.

„Svi smo još napeti jer završili smo predsjedništvo stranke kasno u noć, a ujutro smo se probudili u pet sati“, izjavio je Radić.

Njegov domaćin Željko Lacković, predsjednik Gradskog vijeća Đurđevca, koji je ušao u Sabor kao nezavisni kandidat s liste DP-a, kazao je za Hinu da čvrsto stoji uz DP.

„Iznaći ćemo način da Hrvatska dobije novu vladu, neovisno o sadašnjoj dosta konfuznoj situaciji“, rekao je Lacković koje je izrazio uvjerenje u rješenje trenutnog političkog zapleta. Naglasio je da su svi ljudi koji su dovoljno odgovorni, spremni raditi kompromise u interesu Hrvatske. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas