Connect with us

Pregled

Mario Stefanov: Putin je nasjeo, poražen je i opasan!

Objavljeno

-

MARIO STEFANOV U BUDNICI: Putin je nasjeo, poražen je i opasan!

U večerašnjoj Budnici mogli smo čuti Marija Stefanova, komentatora geopolitičkih procesa, koji je iznio niz tvrdnji i argumenata o uzrocima, prirodi i posljedicama rata u Ukrajini, koje velika većina analitičara i komentatora ili ne zna, ili iz bilo kojih razloga ne želi reći.

Gledatelji mogu čuti kategoričku tvrdnju o pobjedniku i poraženom, niz argumenata o invaziji ruske vojske i tjeku ratnih operacija, o pogreškama u ruskim predviđanjima i obavještajno-političkoj pripremi rata, o ulozi SAD i UK o kojoj se malo govorilo i znalo, o ulozi SAD u karijeri ukrajinskog predsjednika Zelenskog.

Stefanov je odgovarao na pitanja je li Hrvatska u ratu, je li svijet u III. svjetskom ratu, a današnju situaciju je u kontekstu ratova i sukoba na rubovima čuvenog ” Sukoba civilizacija” Samuela Hutingtona tjekom zadnjih dvadesetak godina, objasnio u kontekstu događaja koji su prethodili I. i II. svjetskom ratu.

Što Soroš misli o III. svjetskom ratu Stefanov je iznio gledateljima Budnice. Također je upozorio na ozbiljnu zabludu svih koji Putina zbog sovjetske prošlosti smatraju baštinikom te komunističke doktrine, jer Putin baštini carsku imperijalnu doktrini tvrdi Stefanov.

Je li sjeverni udar na Ukrajinu iz Bjelorusije vojno-strateško skretanje pozornosti sa stvarnih Putinovih ciljeva?
Kako je Putin agresijom na Ukrajinu prokockao golema ulaganja u propagandu o zaštiti obitelji, kršćanstva i tradicije preko niza političkih i aktivističko-medijskih inicijativa, je li sve što je godinama ulagao na Zapadu nestalo pod slikama užasa koji je proizveo?

Je li bespilotna letjelica, bolje rečeno projektil dužine 14 m i težak 6 tona slučajno udarila Zagreb ili se radi o prijetećoj poruci?

Zašto moćni članovi Bidenove administracije daju uporište Putinovim tvrdnjama o ukrajinsko-američkom biološkom oružju, što je Victoria Nuland rekla pod prisegom Senatskom odboru SAD gledatelji mogu vidjeti u originalnom videu sa svjedočenja. Zašto je Putin opasan i treba li ozbiljno shvatiti njegove prijetnje?

BBC: Napredovanje Rusije gotovo potpuno zaustavljeno

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari