Connect with us

Politika

Markić: Tomašević nepokolebljiv jedino u diskriminiranju

Objavljeno

-

Foto: Hina

Nacionalna koordinatorica Hoda za život Željka Markić prozvala je u četvrtak zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića da je nepokolobljiv jedino u diskriminiranju onih koji ne prihvaćaju njegovu ideologiju, reagirajući na njegovu izjavu nakon ukidanja presude oko zastava te udruge.

Nakon što je Vrhovni sud ukinuo presudu Županijskog suda koja je išla u korist Grada Zagreba u slučaju zastava Hoda za život i vratio predmet na ponovno suđenje, Tomašević je rekao da ih “navedena presuda neće pokolebati u djelovanju da kao gradska vlast stoje u obrani prava žena zagarantiranih Ustavom”.

“Gradonačelnik Tomašević nepokolebljiv je jedino u kršenju zakona i diskriminiranju Zagrepčanki i Zagrepčana koji ne prihvaćaju njegovu ideologiju”, ustvrdila je u priopćenju nacionalna koordinatorica Hoda za život Željka Markić.

Drago im, kaže, što je Vrhovni sud prepoznao kako zakon jasno kaže da je diskriminacija kad u istoj situaciji dvije skupine građana tretiraš različito – zabraniš zastave Hoda za život, iako imaju valjanu dozvolu, a dopustiš LGBTQ zastave.

Dodaje da bi se gradonačelnik Tomašević i Možemo! prvi bacali po podu kad bi sljedeći gradonačelnik učinio isto – dopustio zastave Hoda za život, obitelj i Hrvatsku, a odbio LGBTQ zastave.

“Sigurni smo da je svim poštenim ljudima u Hrvatskoj dosta samovolje moćnika koji se u javnosti prikazuju kao zaštitnici ženskih prava, a u stvari žene diskriminiraju ili zlostavljaju”, kazala je Markić.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas