Connect with us

Komentar

Marko JURIČ: Božo Petrov je postao lutka u Milanovićevim rukama

Objavljeno

-

Nevjerojatno koliko je Božo Petrov opsjednut Karamarkom. Toliko da ruši vladu zbog afere koja možda to i nije. Bar dok to ne kaže Povjerenstvo o sukobu interesa. Ali čak i ako jest sukob interesa, zar je to dovoljan razlog za izazivanje krize i odlazak u nove izbore u kojima vrlo vjerojatno na vlast dolazi stara garnitura Milanovićevih šakala i hijena? Osim toga spominju se nekakve milijarde eura koje će Hrvatska izgubiti ukoliko se ide na izbore. Je li to vrijedno inzistiranja na ostavci i pokazivanja naciji kako je Petrov prečisti čistunko da bi s nekim sumnjivim dijelio potpredsjedničke fotelje?

[ad id=”93788″]

Mislio sam da je Petrov budala, politički amater koji je slučajno ostvario vrhunski rezultat i odmah zaključio da je Napoleon s veličanstvenom misijom pobjede nekih uzvišenih ideala. Međutim, Petrovu dobro nije na pameti nego vlastiti ego, vlastiti umišljaj veličine i vrijednosti. Stoga Petrov nije budala. Ne, on je opasan čovjek koji osobnu ambiciju stavlja na oltar svojeg osobnog svetišta. Takvi su ljudi društveno slijepi i podložni manipulacijama jer ih vlastita ambicija zasljepljuje. Božo Petrov je možda svjesno, možda nesvjesno postao lutka u Milanovićevim rukama.

Poštenje i principijelnost kojima se busaju Petrov i ekipa su došli u pitanje nakon što su pogazili onu famoznu javnobilježničku izjavu prema kojoj su se obvezali da neće sudjelovati ni u kakvoj vlasti i koaliciji. Ako je to još nekako zbog nacionalnih interesa da se formira vlast i makne ona SDP-ova nesposobna i korumpirana koalicija moglo proći bez ‘suvišnih pitanja’ ovaj zaplet oko afere Grizli pokazuje novo lice mladih ljepuškastih Petrovih klonova iz Metkovića ili otkud već. Naime afera Grizli je pokazala namjere pojedinih MOST-ovih ministara da sudjeluju u koruptivnim radnjama. Tako su Petrov i ekipa izgubili svaki kredibilitet da pričaju o poštenju osim kao u onoj narodnoj: ‘Tko o čemu kurva o poštenju

Marko Jurič

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari