Connect with us

Komentar

Marko Jurič: Ekstremna ljevica u Hrvatskoj sve više jača

Objavljeno

on

Maksima ‘zaboravim prošlost, okrenimo se budućnosti’ u hrvatskom slučaju ima doslovni smisao kao kad provalnik iziđe iz banke s plijenom, zaskoči ga policija, a on im kaže ‘zaboravimo prošlost okrenimo se budućnosti’.

[ad id=”93788″]

To iz razloga jer je tzv. prvobitna akumulacija aktualnog kapitala u Hrvatskoj temeljena na zločinima i pljački, koja je započeta u organizaciji i protekciji jugoslavenskog režima nakon Drugog svjetskog rata, u biti nastavljena do danas.

Pretvorba i privatizacija za vrijeme Domovinskog rata izvedena je pretežito od tih istih komunističkih kriminalaca, njihovih ideoloških slijednika i članova obitelji. Gomilanja tog kapitala, bogatstva te komunističke aristokracije, uspješno je nastavljeno povratkom komunista na vlast nakon Tuđmanove smrti.

Ovo što danas imamo u Hrvatskoj jest jedno golemo feudalno leno kojim upravljaju nasljednici tih ubojica i pljačkaša. Zato je s njihove pozicije logično inzistiranje na zaboravu prošlosti i okretanju budućnosti.

Logično je da žele zataškavanje pljačkaške i zločinačke metode kojom se taj komunistički gangsteraj obogatio te da im je sada na umu okretanje budućnosti iz jednostavnog razloga kako bi mogli mirno uživati u svojem plijenu.

Razni hrvatski politički kokošari, nacionalni avanturisti, intelektualni klimavci u svojoj kratkovidnosti i gluposti nasjedaju na tu maksimu. Neki od njih jednostavno zatvaraju oči kupljeni apanažama, koje im dobacuju sa svojih bogatih trpeza, ti sljedbenici gangsterskog titoizma.
A narod? Narod je željan mira i kakve takve sigurnosti i ponekad nasjeda na te podvale.

Ne nalazi se ni u kakvoj kombinaciji, opterećen egzistencijom lako i brzo zaboravlja pa onda na izborima i glasom podupire one koji su ga donedavno tukli, pljačkali pa i ubijali.

Ekstremna ljevica u Hrvatskoj sve više jača i traži dugoročno učvršćivanje ovakve društvene podjele ovakvog novouspostavljenog poretka. Ta ekstremna ljevica je vrlo opasna pojava jer tolerira zločine i pljačku, zagovara glavne protagoniste te povijesne sablazni, sustav u kojem se to dogodilo, iskrivljuje povijest i zapravo želi zacementirati socijalnu društvenu i povijesnu nepravdu jednog genocida, jedne beskrupulozne pljačke hrvatskoga naroda.

Ostati gluh i slijep na sve to znači pristati uz nepravdu, pristati uz zločin, ali i ono najvažnije stvoriti uvjete da nepravda, zločin i kriminal budu institucionalizirani, dobiju legitimitet i nastave ubirati svoje krvave plodove, a u prvoj će povoljnoj situaciji pokušati dovršiti svoj genocidni pokolj onih koji bi ih mogli ugroziti.

Stoga kad čujete nekoga tko govori ‘zaboravimo prošlost, okrenimo se budućnosti’ znajte da je taj ili potpuna budala ili sudionik političkog zločina, ideološkog kriminala, a u konačnici smrtni neprijatelj hrvatskoga naroda.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari