Connect with us

Komentar

Marko JURIČ: Je li to stigao kraj svijeta..

Objavljeno

on

Nije mi jasna ta tzv. hrvatska ljevica, ti slijednici antifašističkih boraca koji su bili beskompromisni borci protiv fašizma, ustaštva, nacizma itd. Bar tako kažu za sebe. Danas, međutim, ta ljevica ide okolo i trubi kako je sve puno fašista i ustaša i to je to. Nema akcije.

[ad id=”93788″]

Tek tu i tamo cinkaju nekom briselskom činovniku, zacminzdre nekom američkom izaslaniku ili zazivaju razne zuroffe da ih oslobode, defašiziraju, odnosno antifašiziraju.

Baš čudno.

Pravni slijednici antifašističke epopeje sjede skrštenih ruku u parlamentu klupu do klupe s ljutim i opakim fašistima i ustašama. Ne samo to, nego su im i pustili da bez otpora preuzmu vlast na demokratskim izborima.

Od radnog su se naroda odvojili, proletere zanemarili, buržoaziji se priklonili. Nemaju petlje pozvati na ustanak pa lijepo u šumu, malo u Brezovicu, malo u Srb. Tek se jedna njihova drugarica odvažila u Saboru zavikati ‘smrt fašizmu’, ali ni tada se nije dogodilo ništa osim podsmjeha. Čak i ustaške kune primaju bez imalo stida.

Gdje su one Sutjeske. Neretve, pa sedam ili osam ofenziva, gdje su svi oni sekretari SKOJ-a, Igmanski marševi, juriš drugovi, Mirko, Slavko i pjesma koja se šumom ori? Nema više ništa. Je li to stigao kraj svijeta..

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari