Connect with us

Reagiranja

Marko Jurič: Leković i drugovi su izgubili svaku vjerodostojnost pa se polako utapaju u vlastitim fekalijama

Objavljeno

-

U HND-u su nešto glasali na temu nekih mojih emisija. Nisam njihov član, osim toga u Hrvatskoj ima još novinarskih udruga pa je nejasno o čemu su uopće glasali ti Lekovićevi fanovi.

[ad id=”93788″]

Princip identičan onom srpskom zakonu po kojemu su se u Beogradu proglasili nadležnima za djela izvan Srbije. Leković je očito kod Vučića prepisao zakon.
No dobro, kako bilo rezultat tih glasanja je bio 6:2 pa su mi presudili, osudili, dosudili, nešto. Naravno suđeno mi je bez prava na obranu onako kako se to radilo nakon 1945-e.

Dakle presuda ‘u ime naroda’, ‘u ime partije’, i bez da se ‘drže zakona kao pijani plota’.
Možda kao dopuna za jasnije sagledavanje ove priče evo podataka iz knjige Josipa Grbelje “Izgubljeni naraštaj.

Tragične sudbine novinara NDH”, Grbelja donosi podatke prema kojima je 1939. bilo 352 licencirana novinara u tadašnjoj Banovini Hrvatskoj.

Godine 1946. statistika je sljedeća, 40 je novinara ubijeno, dvojicu su ubili ustaše, 38 novinara ubili su hrvatski komunisti nakon 8. svibnja 1945., 101 novinar dobio je doživotnu zabranu pisanja, 92 novinara pobjegla su van.

Drugim riječima, Lekovićev HND je nastao nakon tragedije cijelog jednog naraštaja hrvatskih novinar. Strašan je to podatak jer u ovako maloj zemlji kao što je Hrvatska potrebna su desetljeća kako bi stasao novi naraštaj. Upravo ta činjenica objašnjava zašto je većina domaćih medija tako projugoslavenski orijentirana.
Stoga i ne čudi postojanje tih prijekih partizanskih sudova u toj udruzi koja je nastala nakon likvidacije hrvatske intelektualne elite. Ipak istinu je nemoguće zaustaviti, a pravda je životni usud svakog ljudskog bića bez obzira na njegovu ideološku formu.

I to je razlog zašto su Leković i drugovi izgubili svaku vjerodostojnost pa se polako utapaju u vlastitim fekalijama.
Jedino bih volio saznati koja su to dva kolega glasala protiv. Neka znaju da imaju piće kad se sretnemo..!

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari