Connect with us

Komentar

Marko Jurič: Ovom odlukom započinje proces raspada Europe nastale na rezultatima Drugog svjetskog rata

Objavljeno

on

Velika Britanija napušta EU. Ova me vijest podsjeća na onu iz prosinca 1989. kada je na 11. kongresu SKH odlučeno da se ide u višestranačke izbore.

[ad id=”93788″]

Bio je to kraj jednog i početak drugog razdoblja. Kako je daleke 1989. godine započeo kraj jugoslavenskog državnog hibrida nastalog po završetku Drugog svjetskog rata, ovom odlukom započinje proces raspada Europe nastale na rezultatima Drugog svjetskog rata, Europske Unije koja gubi globalnu težinu, Europe u kojoj će britanska odluka ohrabriti ili navesti druge na sličnu odluku.
To je kraj raznih procesa. Od Merkeličinog državnog suicida uvozom migranata, dirigirane poljoprivrede, liberalne i kvazihumanističke deformacije politike, erozije društvenih vrijednosti, sveopćeg zaglupljivanja ljudi.

Doduše, kraj tog sustava pretpostavlja otvaranje brojnih žarišta koje je taj sustav prigušivao. Jedno od tih je i naše susjedstvo BiH, Kosovo, Makedonija i Srbija. Tu je prijetnja zvana migranti, islamski ekstremisti, a onda kada se iščupa lobotomijska sjekira iz glave prosječnog europskog homopolitikusa probuditi će se i onaj zdravi, civilizacijski europski nacionalizam pa i još mnogi drugi izmi koji će omogućiti ljudima u Europi da konačno slobodno prodišu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari