Pratite nas

Komentar

Marko Jurič: Povjest pišu pobjednici osim kod nas

Objavljeno

na

Počelo je ‘rastavljanje’ Zlatka Hasanbegovića kao ministra, kao političara, kao čovjeka.

Očito je prejak za sivilo hadezeovskog prosjeka. Jutarnji u svojoj diverzantskoj taktici likvidacije upotrebom specijalnih snaga tzv. ‘neimenovanih visokih stranačkih izvora’ polako i sigurno rastavlja dio po dio političkog ugleda Ministra kulture.

Pupovčev ultimatum Plenkoviću je bez ikakve sumnje uvjet koji nije moguće ignorirati. Za razumijevanje ovakvih situacija uvijek je najvažnije promatrati konačni rezultat, a sve ono što se između dogodi je najčešće igrokaz za malu djecu.

Evidentno je započeo proces Hasanbegovićeve smjene, a za to ga je potrebno prethodno ‘rastaviti’, odnosno prikazati kao častohlepnu, tvrdolinijašku osobu, nepotrebnog ekstremistu, Karamarkovog čovjeka, povjesničara profesionalno nekompetentnog za resor kulture, stranački nediscipliniranog koji svojim istupima radi štetu stranci itd.

Ukratko predstavljaju ga kao čovjeka koji je zaslužio upravo tu sudbinu koju Pupovac zahtjeva, a to je da bude smijenjen. Međutim, stvara se alibi kako smjena ne bi izgledala kao prihvaćanje Pupovčevog ultimatuma, nego kao logičan slijed nečega za što si je Hasanbegović sam kriv.

Povjest pišu pobjednici osim kod nas. U Hrvatskoj, u Domovinskom ratu, pobjednici su nacionalne snage, a poraženi su bili pravni slijednici tzv. antifašista koji su napravili militantne hibride četništva, JNA i teritorijalnih postrojbi. Nakon izbora 2000. godine te su poražene, takozvane ili samozvane antifašističke snage došle na vlast i ovo što danas imamo u Hrvatskoj je zapravo nastavak Domovinskog rata koji se vodi, za sada, političkim sredstvima. Dakle, ponovo imamo vanjsku srpsku agresiju, pobunjene domaće Srbe koje predvodi Pupovac, uz svesrdnu potporu jugoslavenskih snaga unutar Hrvatske.

Plenković je na potezu. Pitanje je samo je li u poziciji da vuče poteze? Jer briselska i NATO administracija koje su iznjedrile Predsjednicu države, sada vjerojatnog predsjednika vlade, a uskoro možda i predsjednika glavne oporbene stranke za Hrvatsku imaju malo drugačije planove.

Tu se prelamaju interesi odnosa s Rusijom, američki i njemački utjecaji, plinski biznis, Višegradska alternativa, opcije rješavanja migrantske krize, katoličko-pravoslavni ekumenizam, bosanskohercegovački kaos koji nitko ne zna kako riješiti itd. Hrvatska s jakom, nacionalno usmjerenom vladom postaje još jedan interes više koji treba zadovoljiti. Hrvatsku državu u čijoj će vladi sjediti Hasanbegović kao eliminator protunacionalnih inicijativa od dijela nevladinih udruga, ‘regionske’ kulture ili instrumentarija nekih manjinaca biti će teže kontrolirati. Za oportunističku briselsku administraciju to onda znači još jedan problem više.

facebook komentari

Komentar

Hasanbegović: Uplatio sam novac za Forum.tm i Lupiga.com, čekam poklone

Objavljeno

na

Objavio

Zlatko Hasanbegović, saborski zastupnik i zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, komentirao je situaciju oko medija u Hrvatskoj, posebno onih neprofitnih.

Hasanbegović ne odustaje od svog ranijeg stava kako neprofitne medije ne treba financirati državnim novcem.

“Dakle, ono što sam mislio o neprofitnim medijima, to sam jasno govorio i učinio, i to sam riješio na jedini mogući način – a to je da se oni ne mogu financirati iz državnog proračuna. To je bila moja politika, nisam se skrivao iza svojih odluka kao što se skriva vlada Andreja Plenkovića. Sve što sam imao, rekao sam o tome dok sam bio ministar.

Moram pohvaliti dio neprofitnih medija koja su krenula jedinim mogućim putem, dva neprofitna media koja su pokrenuli crowding kampanje i svi, koji to žele, mogu uplatiti novac. Budući da sam ja od onih koji su čitali i čitaju ih, na račun sam im uplatio svoja privatna sredstva.

Riječ je o portalima Forum.tm i Lupiga.com. Jedino što ih sad pozivam da mi dostave simboličke poklone koje su obećali svima koji su uplatili sredstva, a to dosad nisu učinili”, kazao je Hasanbegović poručujući da se medijski pluralizam ostvaruje na drugačiji način a da su navedeni portali “političko-ideološke platforme”.

Na pitanje da komentira nestanak Facebook profila “Di su pare'”, Hasanbegović je odgovorio: Ne znam ništa, ne koristim Facebook, pa vam ne mogu ništa o tome reći. U mnoštvu Facebook profila ima puno smeća, ali i ozbiljnih stvari. Ja sam oko tehnoloških stvari još u 20. stoljeću.”

Hasanbegović je komentirao i najave da Vlada radi na novom Zakonu kojim će se sankcionirati govor mržnje i prijetnje na društvenim mrežama.

“Ne znam ništa o tzv. Lex specialaisu, a trebalo bi prije o svakom važnom pitanju voditi rasprave jer se to može zlorabiti kao ideološka toljaga prema neistomišljenicima. Kao i za neke druge teme, jasno sam zagovaro svoje stajalište, bezuvjetno sam protiv zabrana bilo kakvih simbola.

Ne trebaju nam nikavi novi zakoni koji unose nove oblike represije nad građanima, postojaće zakonodstavo je dostatno da sankcionira ono što se naziva govorom mržnje. Temeljno načelo je načelo kućnog odgoja da ne smije nikome prijetiti. Nikakvi nam zakoni nisu potrebni”, poručio je Hasanbegović.

Dan kad je novinar transparentno ostao sjediti protiv mržnje

 

Otvoreno: Tko širi govor mržnje u Hrvatskoj?

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

BUJICA: STOP MRZITELJIMA HRVATSKE U MEDIJIMA!

Objavljeno

na

Objavio

Urednik Bujice Velimir Bujanec večerašnju emisiju na Z1 i partnerskim televizijama završio je specijalnom porukom koju je pokazao i na ekranu:

“Za kraj jedna poruka likovima koji nam dociraju za naše novce i prodaju pamet zahvaljujući RTV pristojbi koju svi moramo plaćati,” rekao je voditelj i nastavio: “Vrijeme je da kažemo STOP MRZITELJIMA HRVATSKE U MEDIJIMA!

Svejedno je, jesu li rođeni u našoj zemlji ili nisu – al’ svima im se sviđaju hrvatske kune!

Idite na N1 pa tamo radite protiv Hrvatske, kad već niste frajeri i niste sposobni u vlastitoj produkciji opstati na nekoj od lokalnih televizija.

Na tržištu treba zaraditi za svoj kruh, a vi to ne znate jer ste baš kao u vašoj propaloj Jugoslaviji, naučeni raditi malo – za veliki novac.”

ACO, POTPISUJEM TVOJ TRAKTAT PROTIV MRŽNJE U MEDIJIMA, ALI…

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Komentari