Pratite nas

Istaknuto

Marko Jurič: Sada je očito da su one četničke i partizanske kape u Agenciji stigle na pravo mjesto

Objavljeno

na

Baš kao što je guja u priči I. B. Mažuranić ‘Šuma Striborova’ pokazala svoj račvasti zmijski jezik tako je i agencija Mirjane Rakić pokazala tko su i što su.

[ad id=”93788″]

Njihov pravorijek o indexovom tekstu naslova: „Mrtvaci uživo: Katoličke nekrofilske orgije su najluđi show na HRT-u” glasi da je taj tekst sasvim u redu i da nema govor o govoru mržnje. Trčala je Rakićka od pravnika do pravnika dok nije pronašla nekog tko će joj ovjeriti takvu bljuvotinu koje se ne bi postidjeli ideolozi Isilovih glavosjeka.

Sv. Leopold Mandić dokazao je svoju svetost upravo tim činom što je natjerao guje u Hrvatskoj da pokažu svoje račvaste jezike. Poruka Agencije za nadzor elektroničkih medija glasi kada se pljuje po katoličkim svetinjama onda je to ok, a ako se dirne u pjevački repertoar Porfirijeve Srpske pravoslavne crkve onda slijedi zabrana, gasi se program, traži se zatvorska kazna.

Kada smo toj Rakićki poklonili četničku i partizansku kapu neki su rekli kako je to bilo pretjerano, neprimjereno i ostale šuplje fraze iz repertoara hrvatskog intelektualnog kukavičluka i podaništva. Neki su čak prikazivali Rakićku kao nekakvu heroinu koja, eto, ima samo malo drugačije mišljenje od hrvatske većine. Međutim, sada je očito da su one četničke i partizanske kape u Agenciji stigle na pravo mjesto.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Istaknuto

Srami se haški sude, svake suze s našeg lica

Objavljeno

na

Objavio

Pogni glavu haški sude
i sram nek te bude,
zločincima slobodu daješ
a ubijaš časne ljude!

Srami se haški sude,
svake suze s našeg lica,
umjesto da sudiš pravo
postao si ubojica!

Ubio si samo tijelo
al duša se ubit ne da,
što se nekad pravdom zvalo
to je sada jad i bijeda!

Pravda je na koljenima,
ako to se pravda zove
al istinu ti ne možeš
nikad bacit u okove.

Istina ne umire
nit će poražena biti,
ne može se ona sakrit
nit se može zatvoriti!

Istina je sad u nama,
nikad neće umrijet slika,
ubili ste generala
a oživjeli besmrtnika!!!

Velimir Raspudić / Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Istaknuto

Tko je Božo Kožul – zapovjednik “Tigrova”?

Objavljeno

na

Objavio

Prva gardijska brigada Hrvatske vojske “Tigrovi” obilježila je 27. obljetnicu svog ustroja prigodnom svečanosti u vojarni “Croatia” na kojoj je istaknuto da su pripadnici “Tigrova” dali veliki doprinos u Domovinskom ratu te da je obaveza društva čuvati uspomenu na tu borbenu postrojbu u kojoj je tijekom rata poginulo 367 pripadnika, a njih šest još se vode kao nestali.

Na obilježavanju obljetnice prisustvovao je i posebni savjetnik ministra obrane Božo Kožul, zapovjednik „Tigrova“.

Stožerni brigadir Božo Kožul u “Tigrove” je stupio 5. kolovoza 1990., a general Janko Bobetko imenovao ga je pukovnikom u 21. godini. S 27 godina postao je zapovjednik 1. gardijske brigade, a 2001. godine je umirovljen.

Kožul je svojevremeno govorio kako branitelji u vrijeme naoružanja nisu imali gotovo ništa, tek ono što su naslijedili u Rakitju. “Nije bilo vremena zapovijedati, nešto planirati, sve je bilo stvar dogovora”, rekao je te istaknuo kako su ratovali neiskusni i neškolovani momci protiv oficira JNA.

“1991. godine je važna jer smo bili neslomljivi, dečki su imali veliki duh i domoljublje, vladalo je zajedništvo. Bez 1991. godine, ne bi bilo ni Oluje. Tada je odnos snaga bio 5:1 u korist neprijateljske vojske, dok je za vrijeme Oluje bilo obrnuto”, ocijenio je Kožul.

Božo Kožul umirovljeni je stožerni brigadir, rodom iz Širokog Brijega. Tijekom ratnih godina zapovijedao je 2. i 3. bojnom do samoga kraja, da bi 1995. preuzeo dužnost načelnika Odsjeka za operativno-nastavne poslove sve do 1997. godine, piše Narod.hr

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati