Pratite nas

Komentar

Marko Jurič: U Srbiji su krenuli u žestoku političku ofenzivu protiv Hrvatske svim sredstvima

Objavljeno

na

Finale vaterpolske utakmice Hrvatska Srbija pokazalo je i najvažniju razliku u trenutačnim prevladavajućim mentalitetima Hrvatske i Srbije. I dok se u Srbiji za svoje interese tuku žestoko rukama, noktima i zubima, Milošević bi rekao institucionalno i vaninstitucionalno, dotle se u Hrvatskoj svemu čude, cmizdre i stalno traže nekoga da arbitrira. Kako na sinoćnjoj utakmici, tako i u prostoru politike.

U Srbiji su krenuli u žestoku političku ofenzivu protiv Hrvatske svim sredstvima. Tuku iz svih oružja. Dižu optužnice protiv branitelja, galame o fašizaciji, histeriziraju o rehabilitaciji NDH, ponovo je tu jasenovačka mitologija i ‘strašni ustaški koljači’.

Hrvatska politika sve to anemično, zastrašeno, impotentno, promatra. Tu i tamo netko, poput Kovača, suzdržano odgovori, da se slučajno preko Drine ne bi naljutili. Sve se nade polažu u Bruxelles i EU administraciju da odradi taj meč za nas.

Međutim, tako se utakmice ne dobivaju. Kada protivnik igra grubo, radi faulove dok suci ne gledaju, kada udara ispod pojasa, onda treba odgovoriti još grubljom igrom. Tako da se utakmica dobije, a poslije neka se protivnik žali i cmizdri sucima. Baš kao što je to bilo nakon Oluje, komentirao je Marko Jurič na svom facebook profilu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Hrvoje Zekanović: Nemoguće dobar spin

Objavljeno

na

Objavio

Nemoguće dobar spin

Nakon što se premijer kao nikad do sada zamjerio Crkvi zbog ratifikacije Istanbulske konvencije kreće nova medijska kampanja da se premijer ponovno prikaže kao onaj koji brani Crkvu.

Ovaj put mu pomažu, koje li slučajnosti GLAS ( Mrak Taritaš) i SDP koji traže reviziju Vatikanskih ugovora.

Sada premijer, prilično odlučno brani Crkvu, svaka čast! PR-ovac je ovaj put zaslužio povišicu!

Plenković: HDZ protiv revizije Vatikanskih ugovora

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Peternel: Ne vjerujem u ultralijeve ni u pseudoliberalne udruge, ne želim ih financirati

Objavljeno

na

Objavio

Igor Peternel je na svom Facebooku komentirao Bernardićevu ideju da se ukinu Vatikanski ugovori te pritom ustvrdio da je licemjerno s jedne strane nametati jedne ugovore, a tražiti ukidanje drugih.

“Ja ne vjerujem u ultralijeve ni u pseudoliberalne udruge, ne želim ih financirati pa mi je svejedno istanbulskom nametnuto izdvajati za njih milijune. I sada oni koji su nam to nametnuli žele ukinuti izdvajanje za crkvu, udrugu civilnog društva u koju oni ne vjeruju. Je li to liberalno?
Non stop su u svađi sami sa sobom. Žele prodavati priču o liberalizmu, ali ne mogu pobjeći od toga da su totalitarni postkomunistički luzeri!
Za sve je kriv Andrej Plenković. Bili su već na podu nokautirani, a on ih je vratio na noge, u ring!”

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati