Pratite nas

Komentar

Marko Jurič: U Srbiji su krenuli u žestoku političku ofenzivu protiv Hrvatske svim sredstvima

Objavljeno

na

Finale vaterpolske utakmice Hrvatska Srbija pokazalo je i najvažniju razliku u trenutačnim prevladavajućim mentalitetima Hrvatske i Srbije. I dok se u Srbiji za svoje interese tuku žestoko rukama, noktima i zubima, Milošević bi rekao institucionalno i vaninstitucionalno, dotle se u Hrvatskoj svemu čude, cmizdre i stalno traže nekoga da arbitrira. Kako na sinoćnjoj utakmici, tako i u prostoru politike.

U Srbiji su krenuli u žestoku političku ofenzivu protiv Hrvatske svim sredstvima. Tuku iz svih oružja. Dižu optužnice protiv branitelja, galame o fašizaciji, histeriziraju o rehabilitaciji NDH, ponovo je tu jasenovačka mitologija i ‘strašni ustaški koljači’.

Hrvatska politika sve to anemično, zastrašeno, impotentno, promatra. Tu i tamo netko, poput Kovača, suzdržano odgovori, da se slučajno preko Drine ne bi naljutili. Sve se nade polažu u Bruxelles i EU administraciju da odradi taj meč za nas.

Međutim, tako se utakmice ne dobivaju. Kada protivnik igra grubo, radi faulove dok suci ne gledaju, kada udara ispod pojasa, onda treba odgovoriti još grubljom igrom. Tako da se utakmica dobije, a poslije neka se protivnik žali i cmizdri sucima. Baš kao što je to bilo nakon Oluje, komentirao je Marko Jurič na svom facebook profilu.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Ivan Hrstić – ‘Uvrijeđeni pravednik’ Pupovac ne odstupa ni milimetra…

Objavljeno

na

Objavio

Pupovac je upotrijebio svoj uobičajeni arsenal uvrijeđenog pravednika – dramatske stanke, uzbuđeni crescendo i bolni decrescendo, u jednom trenutku odlučno je optuživao glasom narodnog tribuna, u drugom brada je drhtala, suze je gutao – na tren bio sam uvjeren da će ovaj put i na oko kanuti – ali nije odstupio ni milimetar od stava da njega nitko nema pravo prozivati i pozivati na red, komentirao je današnje obraćanje Milorada Pupovca novinar i kolumnist Ivan Hrstić, koji je među ostalim sudjelovao na tiskovnoj konferenciji, te postavio Pupovcu nekoliko pitanja.

Za razliku od hrvatske predsjednice koja se pravi da nije čula pokliče na stadionu, ja sam čuo riječi izgovorene u Bačkoj Palanci, veli Pupovac.

No, zašto nije reagirao? Zašto ni obrvu nije podignuo prije tri godine u Busijama, kad je Vučić govorio da će “hrvatski krst uvek da bude kukasti”?

To, veli nije čuo, za to ne zna, iako sam mu to isto pitanje postavio i prije tri godine, navodi Hrstić.

Na takva pitanja ne odgovara, nego brzo prelazi na sve ono što se u Hrvatskoj navodno događa, od relativizacije Jasenovca do revitalizacije ustaštva, a što sve zapravo služi kao argumentacija da je Vučić u svojim ogavnim optužbama – barem dijelom u pravu, dodaje Hrstić.

I dogodine će za obljetnicu Oluje doći pod noge Vučiću, tako mu, kaže, njegova savjest nalaže…

Ivan Hrstić

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Silvana Oruč Ivoš o Pupovcu: Pravo je pitanje, koga on uopće zastupa?

Objavljeno

na

Objavio

“Svašta je izustio Pupovac, no kʼo zmija noge, krije stanovite činjenice – npr. da je na posljednjim izborima za Hrvatski sabor, od ukupno 138.539 birača pripadnika srpske manjine, glasovalo (prema službenim podacima DIP-a) 19.534 birača, odnosno 14,10 posto.

Dakle, čak 86 posto pripadnika srpske manjine u Hrvatskoj nije sudjelovalo i biralo svoje zastupnike na posebnoj listi koju predvodi Pupovac što se može tumačiti i tako da ne žele da ih zastupa Pupovac sa svojom velikosrpskom, ratnohuškačkom i rušilačkom politikom.

Jer što bi Pupovac radio kada ne bi konfrontirao većinski hrvatski narod sa srpskom manjinom u HR?!

Koja bi bila Pupovčevu svrha i uloga kada ne bi bilo tenzija?? Velika većina Srba u Hrvatskoj želi normalan i miran život kao i svi ostali građani, a Hrvatsku gledaju kao svoju Domovinu. Pupovac je taj koji to ne želi jer od čega bi živio u tom slučaju?! Pravo je pitanje, koga on uopće zastupa?”, napisala je Oruč Ivoš na Facebooku.

Milorad Pupovac: Možda je vrijeme da se o nekim stvarima počne govoriti…’

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari