Connect with us

Komentar

Marko Jurič: Vrijeme je da se krene rastavljati taj mit o Jasenovcu

Objavljeno

on

Hrvati su optuženi i već 70 godina opterećeni teretom zločina i optužbi za genocid.

Priča o Jasenovcu je tipičan primjer komunističke sudske prakse gdje okrivljeni mora dokazati svoju nevinost, umjesto da tužitelj dokaže njegovu krivnju.

Tako i sva ova mitologija o Jasenovcu je bazirana na gomili priča, paušalno protumačenih statistika i odoka sastavljenih popisa. Nema ni jednog jedinog dokaza za to što ona propagira.

Sve što nudi su insinuacije, pretpostavke i politička historiografija koja nema veze s metodologijom znanstvenog dokazivanja.

Na drugoj strani pokolji na Hrvatima se, nažalost, bez problema mogu višestruko dokazati brojnim masovnim grobnicama.
E sad, zamislite koji je to paradoks, dakle Hrvati bi morali pristati na ulogu genocidnog i zločinačkog naroda i to bez i jednog jedinog dokaza, kako su to zahtijevali preksinoć organizatori tribine o Jasenovcu u Srpskom društvu Privrednik.

I to objašnjenjem da zašto Hrvati na to jednostavno ne pristanu, da se to uvede u redovni i obavezni školski program te da se na taj način konačno svi zajedno možemo okrenuti budućnosti.
Paradoks je još veći s obzirom da Hrvati te svoje vlastite tužitelje financiraju iz državnog proračuna i tako hrane vlastitu društvenu napast koja poput karcinom izjeda zdravo nacionalno tkivo.

Zato je potrebno prestati braniti se i odgovarati na te besmislene i podmukle optužbe. Vrijeme je da se krene rastavljati taj mit o Jasenovcu, tu toljagu kojom se desetljećima tuče po hrvatskoj svijesti i savjesti.

Dio po dio, navod po navod, priču po priču, ogoliti sve dok se ne dođe do kostiju, do istine o velikoj laži.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari