Pratite nas

Istaknuto

Marko Jurič: Za dom spremni? To je laž. Nitko nije spreman za bilo što

Objavljeno

na

Za dom spremni? To je laž. Nitko nije spreman za bilo što. Gdje je ustanak, pobuna, akcija, bilo kakva reakcija. Nema. Samo laprdanje, pisanje komentara i to je to.

[ad id=”93788″]

Za dom spremni? To je laž. Nitko nije spreman za bilo što. Gdje je ustanak, pobuna, akcija, bilo kakva reakcija. Nema. Samo laprdanje, pisanje komentara i to je to. Nacrta se Vesni Pusić šubara s kokardom, prozivaju se udbaši, komunjare, nepravde, viče se lopovi lopovi, ali nitko nije spreman nešto učiniti. Na stadionu će se vikati Za dom spremni, ali kad se dođe doma onda više nitko nije spreman. Popije se piva ili gemišt opsuje se mater Teršelićki ili Milanoviću i to je to, to je vrhunac hrvatske pobune. Satima se prepričavaju neke priče o nepravdi, korupciji, raznim teorijama o nekakvim američkim, britanski, ruskim ili kojim već igrama i interesima, ali dalje od te dijagnoze nitko nije spreman ići. Pišu mi ljudi da što sam Petrinu ugostio jer da je on lopov. Pitam ih hoće li mi to izjaviti, onda se više ne javljaju.

U Hrvatskoj više nema muškaraca, muževa koji bi ustali i rekli dosta. Čune su omlohavile, Pred očima nam se rastače država, sustav, ideja zbog koje se išlo u rat, a vrhunac pobune je čučenje u nekom šatoru 555 dana, mirno i dostojanstveno. To je katastrofa, nacionalna tuga, sramota, bijeda. Dođu branitelji, hrvatski ratnici u Sabor, traže riječ od Leke, on im neda, a oni pokunjeni izađu van. Nitko da ga cipelom pogodi. Danas je dernek u Kumrovcu. Doći će orgijati sljedbenici Miloševića, JNA, vukovarskih satrapa, bleiburških koljača, hrvatska će ih policija čuvati da im slučajno netko ne bi opsovao. Usred Hrvatske će se izrugivati Hrvatskoj jer to što oni slave je suprotnost i poništenje svega hrvatskog. I nikom ništa. Ništa se neće dogoditi, neće doći nitko da se zaleti među njih i rastjera ih pa da im više nikada ne padne na pamet pojaviti se ovdje kontaminirati prostor jugoslavenskom sablazni.

Hrvatska je omlohavila. Poklonili smo mjesto šefa vlade čovjeku koji ni ne zna da je Hrvat, ali zato zna prodavati. Petrov i njegovi glume nekakve moralne vertikale po modelu ‘da im ne uđe’. Nemaju kompas, ne znaju što žele, srljaju kao guske u maglu. Hadezeovci pogubljeni između onih koji bi nešto promijenili i onih koji ne bi jer su uštekani na razne masne pipe. Neki bi mijenjali Karamarka, ali vojska koja usred bitke mijenja generala gubi bitku. A Milanović u hladovini trlja ruke, stvorio je pakao, a njegovi čagljevi nervozno zavijaju od gladi.

Sve se na kraju svodi na to famozno ‘Za dom spremni’ ili za dom nespremni. Tko je uopće u Hrvatskoj spreman za nešto? Pisati priopćenja, organizirati tribinu, prosvjednu povorku, zajedničku molitvu, pozvati na paljenje svijeća ili štrajk glađu sve može, samo da se ne pređe ona crta koja znači stvarnu promjenu. Strah je to, strah se uvukao među ljude, duboko, suštinski i temeljito. Desetljeća programiranja kmetovskog svjetonazora pretvorilo je Hrvate u narod kmetova. Kmetova kojima nije tako loše u životu pa zašto bi se pobunili. Zato je jednostavnije negdje iz sjene podviknuti ‘Za dom spremni’, na kraju komentar staviti kraticu ZDS i reći sam sebi ‘a jesam ih dobro sredio’ i onda brojiti koliko će lajkova dobiti. Surova istina glasi ‘Za dom spremni’ je prošlost, a sadašnjost je takva da je potrebniji nego ikad.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Istaknuto

Srami se haški sude, svake suze s našeg lica

Objavljeno

na

Objavio

Pogni glavu haški sude
i sram nek te bude,
zločincima slobodu daješ
a ubijaš časne ljude!

Srami se haški sude,
svake suze s našeg lica,
umjesto da sudiš pravo
postao si ubojica!

Ubio si samo tijelo
al duša se ubit ne da,
što se nekad pravdom zvalo
to je sada jad i bijeda!

Pravda je na koljenima,
ako to se pravda zove
al istinu ti ne možeš
nikad bacit u okove.

Istina ne umire
nit će poražena biti,
ne može se ona sakrit
nit se može zatvoriti!

Istina je sad u nama,
nikad neće umrijet slika,
ubili ste generala
a oživjeli besmrtnika!!!

Velimir Raspudić / Kamenjar.com

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Istaknuto

Tko je Božo Kožul – zapovjednik “Tigrova”?

Objavljeno

na

Objavio

Prva gardijska brigada Hrvatske vojske “Tigrovi” obilježila je 27. obljetnicu svog ustroja prigodnom svečanosti u vojarni “Croatia” na kojoj je istaknuto da su pripadnici “Tigrova” dali veliki doprinos u Domovinskom ratu te da je obaveza društva čuvati uspomenu na tu borbenu postrojbu u kojoj je tijekom rata poginulo 367 pripadnika, a njih šest još se vode kao nestali.

Na obilježavanju obljetnice prisustvovao je i posebni savjetnik ministra obrane Božo Kožul, zapovjednik „Tigrova“.

Stožerni brigadir Božo Kožul u “Tigrove” je stupio 5. kolovoza 1990., a general Janko Bobetko imenovao ga je pukovnikom u 21. godini. S 27 godina postao je zapovjednik 1. gardijske brigade, a 2001. godine je umirovljen.

Kožul je svojevremeno govorio kako branitelji u vrijeme naoružanja nisu imali gotovo ništa, tek ono što su naslijedili u Rakitju. “Nije bilo vremena zapovijedati, nešto planirati, sve je bilo stvar dogovora”, rekao je te istaknuo kako su ratovali neiskusni i neškolovani momci protiv oficira JNA.

“1991. godine je važna jer smo bili neslomljivi, dečki su imali veliki duh i domoljublje, vladalo je zajedništvo. Bez 1991. godine, ne bi bilo ni Oluje. Tada je odnos snaga bio 5:1 u korist neprijateljske vojske, dok je za vrijeme Oluje bilo obrnuto”, ocijenio je Kožul.

Božo Kožul umirovljeni je stožerni brigadir, rodom iz Širokog Brijega. Tijekom ratnih godina zapovijedao je 2. i 3. bojnom do samoga kraja, da bi 1995. preuzeo dužnost načelnika Odsjeka za operativno-nastavne poslove sve do 1997. godine, piše Narod.hr

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati