Connect with us

Komentar

Marko Ljubić: Božinović treba častiti Der Spiegel

Objavljeno

on

Jučer je dio hrvatskih medija uznemirila snimka njemačkog Der Spiegela o brutalnom postupanju hrvatske policije prema migrantima, koji nezakonito ulaze u Hrvatsku.

Otvorena je rasprava o vjerodostojnosti videa, o tome tko su ljudi u maskirnim uniformama koji su pretukli jednog migranta, te o čitavom nizu stvari koje u biti Republiku Hrvatsku, njenu policiju, upravu policije, ministra Božinovića i državu u cjelini predstavljaju – opasnim.

Uznemirila se i dugogodišnja ljevičarska promigrantska aktivistica, današnja saborska zastupnica Sandra Benčić. Brine ju takva država i takvo postupanje. Vjerojatno nisu još dobili jasne upute, no, očekivati je da će danas biti javno zgroženi i Lora Vidović, Zoran Pusić, Gordan Bosanac, a vjerojatno i Tvrtko Barun. Kako i ne bi gledajući pretučenog mladića i njegove kolege, koji su stradali samo zbog pokušaja nezakonitog prelaska državne granice, jel tako?

Ministar Božinović je osporio, kao i u svim slučajevima do sada optužbe njemačkog ljevičarskog lista i upozorio da se takvom kampanjom pokušava kompromitirati hrvatski pristup Schengenu.

Ne znam baš. Meni se čini da upravo ova kampanja pomaže Hrvatskoj pristup Schengenu. Jer je odavno jasno da u Europi više nitko nema razumijevanja za namjere ilegalnih migranata, koje počivaju na totalnom nepoštivanju država od kojih traže pomoć.

S druge strane, potpuno sam siguran da Božinović ima razlog častiti ručkom urednike Der Spiegela, jer mu u prevenciji migrantskih nasrtaja na hrvatske granice više pomaže ova video snimka i poruka o brutalnoj hrvatskoj državi, nego pet policijskih postrojbi na granicama. Sumnjam da iskusni Božinović to ne zna, pa njegovo osporavanje treba gledati kao pilu naopako.

U konačnici, ni migranti nisu spremni baš pod svaku cijenu nasrnuti na tuđu granicu, pa, kada ih već ne žele primiti kao legalne useljenike Sandra Benčić i kompanjoni u svoje domove i skrbiti o njima svojim plaćama, dobro će razmisliti gledajući na svojim pametnim telefonskim uređajima pretučenog kolegu i slušajući njegove jauke o novom pokušaju ulaska u Hrvatsku.

Marko Ljubić / facebook

MUP: Drugi val neutemeljenih optužbi na račun hrvatske policije

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari