Connect with us

Komentar

Marko Ljubić: Hrvatski narod u BiH je opstao jedino na prostorima koje je obranio HVO

Objavljeno

-

Prekjučer i jučer, u Kiseljaku je upriličena središnja svečanost obilježavanja 27. obljetnice osnutka Hrvatskog vijeća obrane (Hrvatsko Vijeće Obrane – HVO) HB i 14. obljetnice 1. pješačke pukovnije OS BiH.

Na toj svečanosti nazočio je kompletan državno-politički i društveni vrh hrvatskog naroda u BiH, pripadnici svih ratnih postrojbi, veterani, invalidi, obitelji poginulih, a nazočila su i izaslanstva stranih zemalja u BiH.

Upriličen je i svečani mimohod ratnih postrojbi, te hrvatske komponente OS BiH danas. Ukratko, slavila se obrana državnosti i slobode hrvatskog naroda na prostoru BiH, time i obrana minimuma moguće zajedničke države BiH.

Danas je činjenica da je hrvatski narod u toj zemlji opstao jedino na prostorima koje je obranio HVO. Činjenica je također da je HVO legalna komponenta današnjih OS BiH, da današnji hrvatski vojnici legalno baštine ratni put postrojbi HVO-a.

Konačno, činjenica je koju nitko ne može osporiti da je HVO neraskidiva sastavnica ukupnih hrvatskih nacionalnih oslobodilačkih snaga i da su ratište i ratne vojne operacije na prostorima BiH i Hrvatske jedinstveni strateški prostor na kojemu se vodila bitka za spas Hrvata u Kiseljaku i Umagu, bez izuzetka.

To bi svaki narod svijeta dostojno obilježavao, ponosio se, a njegova država i mediji, svakoga bi čovjeka podsjećali na ta uporišta svoga opstanka i svoje slavne prošlosti.
U centralnom Dnevniku HTV-a ni sekunde o tome. Kako to tumačiti?

Rukopisom aktualne državne vlasti i nikako drugačije! S ovim detaljom padaju u vodu kao obične perverzije sve priče, prije svih Plenkovića, ali i predsjednice Republike o odlučnosti i odgovornosti za osiguranje pune državnosti i slobode hrvatskog naroda u BiH.

HTV je očito ne samo novinarskom odlukom, HVO izgurao u ilegalu, očito po matricama dugogodišnjih međunarodnih i srpsko-bošnjačkih izdajničkih planova ukupnog razdržavljenja hrvatskog naroda.

Na ovim detaljima se treba čitati sadržaj državnih politika, jer da je to samo novinarska svinjarija, državna vlast koja imenuje rukovodstvo HRT-a već jutros bi posmjenjivala kompletnu hijerarhiju, komentirao je Marko Ljubić na svojoj facebook stranicistranici.

Dragan Čović: HVO je od agresije spasio Hrvate, koji sada vode zemlju u EU i NATO

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari