Connect with us

Komentar

Marko Ljubić: Kako Mile P. iskušava hrvatsko milosrđe

Objavljeno

-

Ilustracija/arhiva

“Zamislite bilo koga tko zna što su poruke kršćanske religije i Isusovog učenja, u kojoj se šuti o tome kada netko tu vrstu pozdrava tradicionalnog u katoličkoj crkvi kaže da je ZDS isto što i to. Ta šutnja omogućava govor mržnje. Ne ti ljudi, u svojoj neukosti ili svojoj zloupotrebi. Oni bi ušutjeli istog trena kada bi progovorili neki od tih autoriteta. To nas brine” – rekao je Pupovac.

Pupovac, prilično neinventivno, gotovo očajnički nastavljanastavlja kupovati nešto srpstva za svoje interese, kako bi njegovi interesi i dalje opstajali na paradigmi srpstva, iako je, pogotovo od kad ga je Milanović nagazio, svakome, pa i dojučerašnjim slijepcima jasno da se i srpstvo odreklo Milorada. Sad, figurativno rečeno, figurira samo kao plašilo u kukuruzu za naivne Hrvate, kome srpski politički život ušpricavaju “Hrvatine”, koje nemaju smisla bez njega, a nikako nije isključeno da im je izvorište postojanja i opstajanja isto. Međusobni ratovi ih čine Srbima i Hrvatima.

Zato Mile P. pokušava prokušanu fintu opet prodati trkeljajući o mržnji, Isusu (Bože mi oprosti!) bibliji, Katoličkoj crkvi i biskupima. Čudo neviđeno da nije spomenuo Košića. Da, puno su toga oni rekli, puno toga i prešutjeli. I, što sad?

Što Hodak voli reći, Hrvateki bi se sad trebali po uhodanoj matrici navaliti braniti i dokazivati Pupovcu da su biskupi rekli ovo ili ono.
No, pravo pitanje nije, što su osudili i čega su se odrekli biskupi Katoličke crkve, pogotovo Pupovac nije taj, koji bi smio na moralnoj i civilizacijskoj ravni dijeliti lekcije o tome.

Pravo pitanje je, jesu li, kada i gdje parosi, episkopi, mitropoliti i patrijarh SPC-a rekli da nije dobro klati, silovati, rušiti i paliti?
Nikada, nigdje nisu. A jesu govorili da je to dobro, potrebno i poželjno. Čak je i sadašnji patrijarh Porfirije, glavnoga afirmatora spaljene katoličke zemlje Amfilohija Radovića usporedio s “Hristosom”.

Čak bi s aspekta činjenice da su i sveci itekako grješni, da su pape, patrijarsi, episkopi i biskupi prolazni, a samo Isus vječan, bilo normalno zaboraviti prijeratno huškačko i ratno zločinačko djelovanje SPC-a, no poslijeratno besramno huškanje svojih članova, valjda vjernika, protiv onih koji su ih pomilovali i dali im priliku, u ovom slučaju novo huškanje Srba protiv Hrvata, postaje iskušenje i za samu milost Božiju. A kako ne bi za milost hrvatsku!?

Pupovac i njegovi sljedbenici bi morali imati svijest o tome da Hrvati u prosjeku nemaju Božju milosrdnu narav, te da i za Hrvata postoji granica milosrđa. Mudar čovjek, ili u Pupovčevu slučaju “dobar Srbin”, zna gdje i kad treba zastati. Kaže Pupovac – to nas brine! Koje “nas” Milorade? Mene ne, a kladio bih se da nisam nikako jedini, ni usamljen, niti jedan od milijun.

Pouka, posve prijateljska Miloradu: Ostavi se Mile P., množine, jer, sukladno srpskoj tradiciji, lako ti je s Hrvatima i katolicima. Nama ne možeš nauditi, niti si “mi”. Tvoj problem je što iz toga “nas” štrši sve manje Srba, sve manje Beograda, a ni vrane se nakon nekog vremena ne boje nepokretne figure u kukuruzištu, jer usprkos ptičjem mozgu, vide da je nepomično i bezopasno.

P.S. Inače, bilten SNV-a, sedmu ili osmu godinu u nizu proglašava me mrziteljem. To će morati argumentirati i na suđenju koje je u tijeku. Moram priznati ovaj put su me uspjeli šokirati otkrivanjem moje “mržnje” prema “Srbinu” Škori.

“Miroslav Škoro bio je i objekt govora mržnje i diskreditiranja po nacionalnoj osnovi. Marko Ljubić u svojoj ga je objavi na Facebooku, a ta je objava prenošena u medijima, optužio da je de facto eksponent srpske obavještajne službe. “Škoro je po svemu razumski viđenom vrlo opasan i odavno pripremljen projekt, s vrlo izvjesnim rukopisom srpske obavještajne službe.” Škoro je prozivan i zbog etničkog, srpskog porijekla svoje supruge, a zbog toga ga se pokušalo povezati s četništvom…..”

Marko Ljubić/facebook

Novi bilten SNV-a – ‘Historijski revizionizam, govor mržnje i nasilje prema Srbima u 2020. ‘

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas