Connect with us

Komentar

Marko Ljubić: Milanović opasno naginje prema ustašluku

Objavljeno

-

Nakon što je sredio Pupovca, cijelu skupinu ljevičara, većinom aktivističkog profila i nešto nebitnih, pažljivo probranih ljevičarskih “narikača”, a zatim na oduševljenje jednog dijela najnovije desnice čiji pripadnici svi moraju kao znak raspoznavanja imati desno uho, raspalio po Plenkoviću i Jandrokoviću, Milanović, ili predsjednik Republike definitivno pokazuje namjeru postati neokrunjeni kralj najnovije desnice.

Srećom, Škoro je prepoznao opasnost desnouhaša, pa se brže bolje tvrdo postavio u centar, da ga valjda ne mogu lako iščupati, ili da ne bi ostao bez lijevoga uha.

Zoran Milanović je tako, na svom evolucijskom putu prema integralnom suverenistu (valjda ne treba dopisivati – hrvatskom) odlučio ojačati svoj tim i imenovao posebnog savjetnika za sport, čuvenog desničara i nacionalista, s tendencijom hrvatskom šovinizmu i katoličkom militantizmu, Željka Jovanovića, bivšega ministra obrazovanja i sporta Kukuriku vlade. Nema nakon ovoga imenovanja više sumnje.

Jer, pogledajte samo dio političkog profila Željka Jovanovića

Pisma UEFA-i o fašizmu na sportskim borilištima u Hrvatskoj, teške kazne reprezentaciji, Dinamu, u paketu s Ostojićem vrlo sumnjiva uloga sa svastikom na Poljudu, potop standarda hrvatskog jezika, stotine tajnih sporazuma s Beogradom, uvođenje eksplicitne pedofilije u školske programe, ružni nasrtaji na Katoličku crkvu prema kojima indexovština izgleda kao ljubavna lirika, profilni su rukopis posebnog novopečenog savjetnika predsjednika Republike. Sportski i desni senzibilitet desničar u evolucijskom razvoju Željko pokazivao je bliskošću s legendarnom sjenom rukometa u Hrvatskoj, Zoranom Gopcem iz PPD-a. S obzirom da se taj akronim PPD sa svojim granama i desničarskim sjenama u izmaglici veže za put Zorana Milanovića prema vrhu države, a politički procesi već dvije godine na desnici imaju žig toga akronima, mozaik postaje sve jasniji, a procesi bistriji.

Gužva oko Mamića sluti bar udaljenim potresima u sportu, a Željko naš desni, kao osvjedočeni stručnjak spreman zagrmiti s javne pozornice, dobiva na ovaj način tu pozornicu. Nema dvojbi da će ga sada onako slučajno novinari navaliti pitati što misli, a on će navaliti misliti. Dobra je vijest da neće misliti o obrazovanju, kojeg je svojim razmišljanjem dotukla Divjakica, a loša da će javno misliti o bilo čemu.

Najbolja je vijest da, kako kaže Karolina Vidović Krišto, Milanović ovim imenovanjem nastavlja evoluirati u suverenistu. Sreća za Hrvatsku.

Marko Ljubić/Facebook

Predsjednikov povjerenik za sport Jovanović radit će volonterski

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas