Pratite nas

Komentar

Marko Ljubić: Na ispitu smo svi, do zadnjeg Hrvata

Objavljeno

na

Strašne uvrede za saborskom govornicom

Nema zornijega dokaza koliko su državne institucije Republike Hrvatske vrijednosno, civilizacijski i politički srozane i zastranile od ovoga:

“To što smo čuli slika je Hrvatske koja je spremnija poštivati tuđe nego vlastite zakone, izboriti se da stvori pretpostavke za komemoriranje onih koji su iza sebe ostavili krvave tragove nad ljudima koji nikome ništa nisu učinili. Ti u Jasenovcu nisu krivi ni za jednog mrtvog na Teznom, Kočevskom Rogu ili Macelju, ali mnogi na tim mjestima su krivi za desetke i stotine tisuća ubijenih diljem tzv. NDH” – izavio je Pupovac.

Ljudi se zgražaju Pernarovim akrobacijama i primitivizmom, saborsko rukovodstvo nakon toga šalje poruke naciji kako to srozava ugled Sabora, odnosno države i obećava promjene. Ma koji ugled?

Zar političko divljaštvo jednoga ili deset zastupnika može naštetiti “ugledu” prvorazredne nacionalne državne institucije, za čijom govornicom slušamo ovakve riječi u lice hrvatskom narodu? Nema tu ugleda, samo beskrajna sramota.

Čovjek bez da trepne otvoreno opravdava nevjerojatan pokolj hrvatskog naroda, pretpostavljajući mu isto tako nevjerojatno ruganje stvarnim žrtvama, pa i onima u Jasenovcu, ponavljajući dokazane laži o stotinama tisuća ubijenih, čime iskazuje izravan prijezir prema stvarnim stradanjima. Ljudska smrt ne treba preuveličavanje da bi bila strašna i bolna, a preuveličavanje tuđe boli i svojatanje prava na nju, nužno izaziva mnoge smrti.

Točno se to dogodilo 1991.-1995.godine i to su kreirali, osmislili, organizirali i izvršili poveliki broj i članova Pupovčeve stranke. Strašna je stvar što je trgovac žrtvom u ovom slučaju političko srpstvo, koje promiče Pupovac, a cilj agresivnosti potaknute tom trgovinom – uništenje hrvatskog naroda. I to radi za govornicom hrvatskog Sabora. Sabora – krvlju, teškim patnjama i mukom obranjenog od srpske agresije i ubilačke namjere uništenja! Pa pričamo o ugledu Sabora!? Pa zanemarimo to kad zastanemo pred izbornim listama svih koji mu to omogućavaju!? Na ispitu smo svi, do zadnjeg Hrvata, komentirao je Marko Ljubić na svojoj facebook stranici.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Vladimir Šeks: Treba pokrenuti proces opoziva predsjednika Milanovića

Objavljeno

na

Objavio

Na Milanovićevu najavu da će bojkotirati današnji Dan državnosti koji je HDZ-ova vlada nakon 19 godina vratila na 30. svibnja jer to za njega nije Dan državnosti, žestoko je reagirao HDZ-ov Vladimir Šeks, jedan od kreatora prvog hrvatskog Ustava.

Na Hrvatskom radiju rekao je kako bi trebalo pokrenuti opoziv Milanovića jer ne poštuje Ustav.

“Izjava kojom ignorira, urbi et orbi poručuje svim građanima u Hrvatskoj i svijetu da ne priznaje Dan državnosti koji je Hrvatski sabor donio, je presedan u cjelokupnoj povijesti Hrvatske. Presedan je da poziva građane da ne poštuju zakone koje je donio Hrvatski sabor. To predstavlja povredu Ustava i treba ozbiljno razmotriti primjenu odredbi članka 105. Ustava prema kojem je predsjednik odgovoran za povredu Ustava. Mislim da su se stekle pretpostavke pokretanja opoziva. Njegove posljednje izjave pokazuju da s prijezirom gleda na ustavni poredak Republike Hrvatske. Potpuno je izgubio kompas”, rekao je Šeks.

Podsjetimo, predsjednik Zoran Milanović najavio je da će sudjelovati tek u polaganju vijenaca, a da će ostatak obilježavanja bojkotirati jer ovaj dan za njega nije Dan državnosti.

Milanović o Danu državnosti: Ovo je predizborni skup, obećanje jedne političke garniture

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Damir Krstičević: Budimo ponosni na našu prekrasnu zemlju, poštujmo našu pobjedničke prošlosti

Objavljeno

na

Objavio

Poštovane Hrvatice i Hrvati, hrvatski branitelji, suborci, dragi prijatelji,

s osobitim ponosom čestitam Vam Dan državnosti!

Prošlo je 30 godina od konstituiranja prvog demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine – trenutka koji je označio početak moderne hrvatske države izgrađene na zajedništvu, hrabrosti i žrtvi hrvatskih branitelja!

S posebnim pijetetom i zahvalnošću sjećamo se svih naših heroja koji su zaslužni za današnji mir i slobodu! Njihova žrtva nas obvezuje da svojim radom, talentima i sposobnostima nastavimo čuvati našu Domovinu te da se u tome nikada ne umorimo.

Ponosan sam što sam bio dio Vlade Republike Hrvatske na čelu s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem koja je nakon dugih 19 godina vratila proslavu Dana državnosti na 30. svibnja – datum koji je ostao duboko utkan u svijest svakog hrvatskog čovjeka!

Budimo ponosni na našu prekrasnu zemlju, poštujmo našu pobjedničke prošlosti i zajedništvom nastavimo graditi budućnost i bolje sutra za jedinu nam Domovinu Hrvatsku!

Sretan Dan državnosti!

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari