Connect with us

Komentar

Marko Ljubić: ‘Neovisni konačno pametno reagirali’

Objavljeno

on

Neovisni za Hrvatsku u sridu! Nakon debakla s pokušajem tezgarenja jednom od više povijesnih hrvatskih nacionalnih zastava, poentirali su snažnom reakcijom na dan “oslobođenja” Zagreba.

Evo izjave Brune Esih:

“Danas, 8. svibnja, obljetnica je ulaska Jugoslavenske armije u opustjeli Zagreb. Događaj je to koji simbolizira pokolje i pljačku, a jugoslavensku okupaciju Hrvatske obilježilo je skidanje hrvatske i podizanje jugoslavenske zastave; zabrana Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i obnova Jugoslavenske akademije; dokidanje studija hrvatskog jezika umjesto kojega se na Sveučilištu studira “narodni jezik“; Društvo književnika Hrvatske stupa na mjesto dotadašnjega Društva hrvatskih književnika, a umjesto “Lijepe naše“, na radiju se izvodi „Uz Tita i Staljina, dva junačka sina…“. Ta okupacija dokinuta je krvlju tek u Domovinskom ratu, kad su Hrvati pokazali da se Hrvatsku može osloboditi samo pod hrvatskom zastavom, ni pod kojom drugom!”

Izjava je potpuno utemeljena, izražava politički profil stranke u potpunosti personaliziran Hasanbegovićevim već brandiranim krajnje negativnim odnosom prema komunističkom režimu i današnjem antifašizmu, ima snažnu polemičku dimenziju i racionalno je bilo utemeljeno očekivati histeričnu reakciju režima, antifa, mainstream medija.

Na ovu izjavu je poredak morao reagirati, jer mu udara u samo srce. Jednako koliko razgaljuje srce svih normalnih ljudi u Hrvatskoj. Nije toliki dobitak gnjev Bauka, Dalije Orešković i sličnih u ovome trenutku, iako i to jest, koliko pojava Lovre Kuščevića i njegovo gunđanje, jer je on crvena krpa za 400 tisuća ljudi.

Ova blic reakcija pokazuje da se može s malo razmišljanja na realnim pitanjima izazvati dobra komunikacija s nacijom, da ne treba izmišljati i navlačiti umjetne reakcije pa se nadam da će nastaviti na ovaj način, komentirao je Marko Ljubić na facebooku.

Martin Pauk: Dan kad je Hrvatska zaplakala

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari