Connect with us

Komentar

Marko Ljubić – ON ILI MI?

Objavljeno

-

Hoće li On doći na centralnu državnu proslavu Dana pobjede u Knin, hoće li On doći u Kolonu sjećanja u Vukovar, hoće li On doći u Škabrnju?

Jesi li se stekli uvjeti da Ga domaćini prime, organizatori pozovu?

On danima javno razmišlja, novinari i mediji čekaju s isukanim mikrofonima i prate Ga kamo god kroči, čekajući Njegove riječi o trenutnom stanju odluke hoće li ili neće toga dana, često i sata.

Načelnik Škabrnje pod tim presingom javno nametnute sudbonosnosti Njegovog dolaska zagriza mamac i ozbiljno objašnjava medijima da se na žalost nisu stekli uvjeti za Njegov dolazak, pa to argumentira između ostalog očekivanjima od države da se ubrza proces istraga i kažnjavanja zločinaca. Ističe nadu da će se taj proces ubrzati, pa će se steći uvjeti da On dođe. A On, k’o on.

Uzima ono što mu se nudi i što sam godinama umješno stvara i potpaljuje. Pa na Dan sjećanja i danima nakon toga mudrački i gotovo očinski kaže da je nakon teških unutarnjih moralnih borbi sam sa sobom i sagledavajući sve okolnosti i posljedice, prije svega zbog istinskog izraza poštovanja emocija naroda, odlučio da nije vrijeme. On tada zaključi i priopći novinarima, a naslovnice i elektronički mediji prenose vijest brzinom vatrene stihije na buri – nisu se stekli uvjeti, On neće doći. Naravno, on je Milorad Pupovac.

Sam kaže da se nisu stekli uvjeti za Njegov dolazak u Škabrnju ili u Kolonu sjećanja u Vukovaru. Ova sumanuta javna iščekivanja, polemike, dvojbe, kritike i napadi, borba između “za” i “protiv” neusporedivo su ponižavajuće stanje zrelosti i slobodarskog duha hrvatske pretežite javnosti. Čovjeku koji to ničim ne zaslužuje daje se mitska važnost, tisuću puta važnija od njega tri glasa u Saboru.

Bit stvari je u tome da mora biti totalno nebitno hoće li Pupovac doći ili otići ovdje ili ondje, bio u vlasti, Saboru, gdje god. Neka hoda i ide kamo hoće jer je vrijeme da u svijesti Hrvata konačno prestane biti On.

Hrvatska će biti zrela, ozbiljna, ponosna i dostojna svojih žrtava kroz povijest kad Pupovca nitko ne bude primjećivao u Škabrnji ili u Vukovaru, Kninu, ili bilo gdje.

Marko Ljubić/Facebook

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari