Connect with us

Komentar

Marko Ljubić – Pred Majkom

Published

on

Dragi prijatelji, pratitelji, istomišljenici i vi koji to niste, sretan vam svima blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Blagoslovljena Velika Gospa našem hrvatskom narodu. Majkama se svi utječemo, a mudro je i duhovno, utjecati se molitvom zahvale majkama našim ovozemaljskim ponaviše onda kada nam najmanje egzistencijalno trebaju, kada ih gledamo kao starice i na njihovim licima i u njihovim pogledima iščitavamo svu dubinu ljubavi i mudrosti kojima su nas usmjeravale i pratile od prvih koraka do punoljetnosti i životne zrelosti.

U tim očima i pogledima tek tada možemo susresti Majku Božiu, prepoznati Njeno lijepo vječno mlado lice, bez suza, s osmjehom i izbrisanom patnjom ispod Križa.

Svima vam želim jedino i samo – izrecite molitve zahvalnosti! Jedino tako možemo izbjeći sebičnost, prisvajanje naše Nebeske Majke samo sebi i za sebe, jedino tako možemo biti dostojni, a naša hodočašća ispunjena, stvarna, duhovna i duboka, bez laži i prekrivenih lica maskama. Ionako tom pogledu ne možemo ništa sakriti.

Nije Majka ono što mi vidimo, Majka je ono što ona vidi, a vidi sve u nama. Jedino molitvom zahvalnosti možemo izreći kajanje, zatražiti oprost i jedino tako dopustiti u svojim dušama da Blažena Djevica bude majka svima nama, a mi Njena dječica.

Samo u onome što majke i Majka vidi, možemo biti i zvati se braćom i sestrama. Jedino tako nećemo sestri i bratu pokušati oduzeti majku, našu ovozemaljsku majku i bit ćemo dostojna djeca onim pogledima i licima s kojima smo suočeni, bile nam majke s nama ili s Nebeskom Majkom.

Hrvatskoj treba milost. Uvijek joj je trebala i pogrešno je reći – danas najviše. Mi smo kćeri i sinovi današnjice, teško vidimo dubinu korijena iz kojih potječemo, još teže zaslijepljeni današnjicom vidimo budućnost kojoj hodimo, zato nam treba Majka, treba nam kako bi odagnala strahove nepoznatog.

Majku ne možemo nikada prevariti, ni suzama, ni smijehom, nemojmo to činiti ni hodočašćima, a nikako nemojmo molitvama, jer molitva ne može biti molitva ako je sebična. Prepoznajmo ono što Ona vidi. Budimo zahvalni, jer Majku imamo i nikad neće ne biti naša majka. Ne samo moja, ne samo tvoja dragi prijatelju, nego – naša. Zato sam jutros i svaki dan zahvalan i molim molitvu zahvalnosti sa željom i nadom da će ju Blažena Djevica prepoznati i primiti. Samo to želim svima nama. Bog vas sve blagoslovio, a zagovor Majke to nam svima omogućio.

Marko Ljubić/Facebook

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari