Pratite nas

Istaknuto

Marko Ljubić: Rijetkost je sresti toliko političkog hijenizma i lešinarenja

Objavljeno

na

Nikada u Saboru nitko tako nije politički lešinario nad univerzalnim simbolima i najtežim patnjama čovječanstva kao Glavašević

“Rijetkost je sresti toliko političkog hijenizma i odstupanja od istinskog poštovanja žrtve, kao u istupima, već sada se može reći, tragične političke figure Bojana Glavaševića. Njegovo jutrošnje lamentiranje navodno u ime holokausta i pijeteta prema židovskim žrtvama, u biti je perverzni performans političara bez ikakvoga integriteta i skrupula, bez mjere, bez elementarne empatije i osjećaja za ravnotežu društvenih vrijednosti. Nikada u Saboru nitko tako nije politički lešinario nad univerzalnim simbolima i najtežim patnjama čovječanstva, pa ni notorni Stazić koji je prepoznat odavno kao političar bez ikakvih skrupula, jer on svojim performansima za razliku od Glavaševića namjerno stvara javni kaos i igra se perverzno s pristojnim ukusom i društvenom higijenom, dok Glavašević po svemu što možemo vidjeti od kada je promoviran u politiku jednostavno ne može drugačije istupati. On jednostavno misli da je to pristojno, dobro, to je njegov intelektualni maksimum, maksimum njegovih moralnih standarda”, komentirao je kolumnist Narod.hr-a Marko Ljubić.

“Gledao sam jutros toga mladića, govor tijela, izraz lica, slušao naglašavanje i tonalitet riječi i rečenice i gestikulaciju kojom je pokušavao popratiti svoje riječi i emitirati dojam, i sa žaljenjem moram izraziti sumnju u njegove akademske kompetencije i još otvoreniju sumnju u postojanje akademskih umjesto političkih kriterija na kojima je Milorad Pupovac upravo sina hrvatske legendarne žrtve od srpske agresije iskoristio i modelirao kao političku karikaturu za ciljeve srpskoga agresora, u biti ubojice. Pozivati se na holokaust ili na svjetski simbol stradavanja djece u totalitarnim režimima kao što je Anna Frank, da bi se pokušalo nešto imputirati vladi, Hrvatskoj, da bi se pokušalo reći da je Hrvatska proustaška država i hrvatski narod pronacistički zbog petparačkih političkih zadaća i ambicija, stvarno je strašno. Nejasno mi je kako tim ljudima, prije svega njegovim bolesnim mentorima i njihovim još bolesnijim ciljevima netko tko uistinu baštini sjećanje na holokaust ne kaže – dosta je, prestanite s tim, jer to je jednako kažnjivo kao i veličanje ideologa holokausta, jer to je izrugivanje jednoj od najtežih ljudskih tragedija u povijesti”, dodaje Ljubić.

“Uistinu je vrijeme za to, ako već politički monstrumi ne shvaćaju da ne smiju, ne mogu za svoje bolesne namjere i ciljeve vrijeđati najdublje ljudske osjećaje. Taj nesretni političar je postao javno ruglo i ozbiljna poruka posrnuća svih političkih standarda u Hrvatskoj, a to svjedoči svakim svojim istupom”, zaključio je.

Saborski zastupnik SDP-a Bojan Glavašević pozvao je u petak premijera Andreja Plenkovića da “učini svijet boljim” i smijeni ministra obrazovanja Pavu Barišića koji nije smijenio ravnatelja šibenske Tehničke škole Josipa Belamarića jer je zabranio izložbu o Anni Frank.

“Kako je divno to da nitko ne treba čekati niti trenutak da bi svijet počeo činiti boljim – to su riječi Anne Frank. E, pa, gospodine premijeru, ne morate čekati ni Vi i smijenite ministra Barišića i Belamarića i učinite svijet boljim”, rekao je Glavašević nakon stanke koju je u Saboru zatražio njegov zastupnički klub zbog, kako su obrazložili, neprimjerenog odnosa Vlade prema žrtvama holokausta, a u povodu Međunarodnog dana sjećanja na holokaust.

“Nije potrebno Povjerenstvo da istraži da li se dogodilo nešto strašno, bar ne onima koji znaju tko je u holokaustu bio žrtva, a tko zločinac. Ako ministar Barišić ima dilemu oko toga neka se obrati Koordinaciji židovskih općina u Hrvatskoj jer za njih kao i za nas tu dileme nema”, rekao je Glavašević.

Ovaj dan se obilježava kao spomen na žrtve nacističkog režima. A što je s Hrvatskom i jesmo li u tome vjerodostojni, zapitao se.

“Na našu sramotu nismo. U 2017. u Jasenovcu stoji ploča sa simbolima i riječima kojima su pečačene naredbe za ubijanje tisuće nevinih, a slična se ploča nalazi i u Kutini. Na naši sramotu, u Šibeniku ravnatelj jedne škole zabranio je izložbu o Anni Frank jer ‘partizane prikazuje kao cvijeće, a ustaše kao koljače i zločince i zbog toga je Koordinacija židovskih općina odlučila ne sudjelovati u programu obilježavanja današnjeg dana sjećanja s Vladom RH jer ne žele stajati s onima koji dozvoljavaju relativizaciju ustaštva ili s onima koji to sami čine”, rekao je Glavašević.

Premijer Plenković, kazao je, ovih je dana otišao u Izrael “pokušavajući amortizirati tu sramotu”.

“Poveo je i potpredsjednika Sabora gospodina Brkića koji je napisao molitvu i umetnuo je u Zid plača. Nadam se da je u tim njegovim molitvama bila i Anna Frank”, rekao je SDP-ovac.

Marko Ljubić/Narod.hr

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Istaknuto

Srami se haški sude, svake suze s našeg lica

Objavljeno

na

Objavio

Pogni glavu haški sude
i sram nek te bude,
zločincima slobodu daješ
a ubijaš časne ljude!

Srami se haški sude,
svake suze s našeg lica,
umjesto da sudiš pravo
postao si ubojica!

Ubio si samo tijelo
al duša se ubit ne da,
što se nekad pravdom zvalo
to je sada jad i bijeda!

Pravda je na koljenima,
ako to se pravda zove
al istinu ti ne možeš
nikad bacit u okove.

Istina ne umire
nit će poražena biti,
ne može se ona sakrit
nit se može zatvoriti!

Istina je sad u nama,
nikad neće umrijet slika,
ubili ste generala
a oživjeli besmrtnika!!!

Velimir Raspudić / Kamenjar.com

facebook komentari

Nastavi čitati

Istaknuto

Tko je Božo Kožul – zapovjednik “Tigrova”?

Objavljeno

na

Objavio

Prva gardijska brigada Hrvatske vojske “Tigrovi” obilježila je 27. obljetnicu svog ustroja prigodnom svečanosti u vojarni “Croatia” na kojoj je istaknuto da su pripadnici “Tigrova” dali veliki doprinos u Domovinskom ratu te da je obaveza društva čuvati uspomenu na tu borbenu postrojbu u kojoj je tijekom rata poginulo 367 pripadnika, a njih šest još se vode kao nestali.

Na obilježavanju obljetnice prisustvovao je i posebni savjetnik ministra obrane Božo Kožul, zapovjednik „Tigrova“.

Stožerni brigadir Božo Kožul u “Tigrove” je stupio 5. kolovoza 1990., a general Janko Bobetko imenovao ga je pukovnikom u 21. godini. S 27 godina postao je zapovjednik 1. gardijske brigade, a 2001. godine je umirovljen.

Kožul je svojevremeno govorio kako branitelji u vrijeme naoružanja nisu imali gotovo ništa, tek ono što su naslijedili u Rakitju. “Nije bilo vremena zapovijedati, nešto planirati, sve je bilo stvar dogovora”, rekao je te istaknuo kako su ratovali neiskusni i neškolovani momci protiv oficira JNA.

“1991. godine je važna jer smo bili neslomljivi, dečki su imali veliki duh i domoljublje, vladalo je zajedništvo. Bez 1991. godine, ne bi bilo ni Oluje. Tada je odnos snaga bio 5:1 u korist neprijateljske vojske, dok je za vrijeme Oluje bilo obrnuto”, ocijenio je Kožul.

Božo Kožul umirovljeni je stožerni brigadir, rodom iz Širokog Brijega. Tijekom ratnih godina zapovijedao je 2. i 3. bojnom do samoga kraja, da bi 1995. preuzeo dužnost načelnika Odsjeka za operativno-nastavne poslove sve do 1997. godine, piše Narod.hr

 

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari