Connect with us

Komentar

Marko Ljubić: Ruska opasnost

Objavljeno

-

Zamislite, Plenković u Vladu uveo čovjeka koji je surađivao s, da oprostite, pravim, pravcatim Rusima!? Skrbnici hrvatskih nacionalnih interesa, a većih nema od Grmoje i Troskota, doduše tu je blizu i Petrov, zatim ljudskopravaška četa, Kekin, Benčić, sve uzor i kompetencija, karijera do karijere, kakve samo možeš poželjeti, skočili su na noge! Stvarno, taj Plenković baš izgleda onako pritajeni baćuška, samo što nije rođo Putinu. A tko bi se nadao, jel tako?

Ode u Ukrajinu, tamo podvrisne da je Krim Ukrajina, da je Putin agresor, a ovamo, kad se vrati u Hrvatsku ni prstom mrdnuti i šveca gotovo pa Ruse. Doduše, šalje oružje, ali sve je to krinka malog prikrivenog Putinčića.

Jer, da je Plenković kakav bi trebao biti, onako čist i uzoran kao Grmoja ili Troskot, Kekinova ili Benčićka, a da ne govorim k’o Hasanbegović, od milja Haso, ili Bartulica, iste sekunde bi naložio Božinoviću osnivanje dijagnostičko-preventivnih sabirnih centara, gdje bi se odmah strpalo sve Ruse koji se zateknu u Hrvatskoj, zatim sve koji su s njima u nečistim obiteljskim odnosima, zatim bi se privelo na istraživanje sve koji su ikada kontaktirali živa Rusa i provjerio eventualni stupanj inficiranosti putinopatologijom korjienski sve do Dostojevskog.

No, s pravom bi mnogi trebali zatražiti od vlasti, narodne, nego kakve jel tako, kad krene u filtriranje Hrvatske, da to uradi kako treba i jednom zauvijek, pod budnim okom Grmoje i Troskota, uz predsjednički nadzor Petrova. Ljudskopravaški senzibilitet bi kontrolirali ovi koje je Soroš godinama podučavao tim finesama iscjeliteljstva.

Pa bi odmah valjalo zbajbočiti Zlatka Dalića, odavno inficiranog saudijskim sindromom, pa književnika Davora Velnića koji nije zbog višegodišnjeg boravka u Kini mogao izbjeći njihove raznorazne infekcije. Ne bi se dobro proveo ni Miro Gavran, svakamo je lutao. Stipu Božića bi trebalo staviti u devet bunkera bez svjetlosti i s betonskom izolacijom, da ne spominjemo Ćiru Blaževića, a sve poslovne ljude, kulturnjake, pogotovo ove trendseterice modne i subkulturne scene bi se moralo ograditi sve dok se nad svima njima ne provede humani egzorcizam. Zamislite onog Antu Gipsa Kostelća!? Tog tipa koji ne silazi s bjelosvjetskih planina na kojima se druži sa svakojakim pustolovima trebalo bi najmanje zagipsati na par godina, ako ne trajno, k’o nekakav spomenik.

Kad se već krene u tom pravcu filtriranje bi trebalo proširiti do kraja pa u filtere i karantene do utvrđivanja dijagnoze strpati svakog Hrvata koji je bio u blizini bilo kakve trajne ili privremene nečistoće humanoidnog tipa na Zemlji. Ufff, gotovo zaboravih Dodika, Srbe. Ne daj Bože, kakav bi to previd bio izostaviti nekoga tko je i u snu s takvima imao bilo kakve veze!! To sobom nosi karantenu za sve Hercegovce, naravno Hrvate, jer nas ostali ne zanimaju ili nek se snalaze sa svojim iscjeliteljima. E, tad bi Hrvatska bila onako prava pravcata. Čista k’o suza, čisti nacionalni interes.

Vidljivo je da je proces pranja i pročišćavanja ubrzan. Omiljeni nacionalni Haso zaziva nerazumne Bošnjake muslimane da odobre Hrvatima u čistom hrvatskom državnom ni manje ni više, interesu, ali i bošnjačko-muslimanskom, ono što su im oteli i otimaju dvadesetak godina, a fetvu zaziva na dodir s Dodikovom nečistoćom, podsjeća ljude na svoju presudnu ulogu oko energetske emancipacije LNG-em, perući se od eventualne rusko-energetske infektivnosti DP-a s kojima je iz pragmatičnih razloga morao u ljubavni zagrljaj da bi ušao u Sabor. Nije mu lako.

Dvadesetak godina je uredan i čist kakav već je trpio mučenje Izetbegovića i kompanjona, tolerirao i tolerirao njihovo ponašanje prema Hrvatima, molio se da se dozovu pameti dok se bavio raskuživanjem Hrvata od Dodika i Srba i brate mili, pukao mu film.
Sad je dosta podviknu Haso neki dan, oduševljeno mi javljaju neki kojima je dosadila moja sumnja u njegov možebitni islamistički crvuljak. Zbilja, je. Ničije strateško državno strpljenje nije beskonačno, tako ni Hasino.

Ne možeš biti uzor ako trpiš bilo kakvu mrlju, a kamo li bože me sačuvaj glib ili okorjelo blato, jel tako, a slapova na sve strane, koji i najveći mamurluk uslijed spavanja i toleriranja prljavštine godinama, mogu oprati. Jedini će problemčić biti tim uzorima i njihovim oduševljenim sljedbama, ponegdje i sektama ako ih ponetko upita – a kako ćemo vas vrednovati?

U tom slučaju baš svi naši uzori pročistači zapadaju u nevolje.

Jer, Grmoja, Troskot, Petrov i slični nacionalni nisu nikad niskim surađivali, što je jamstvo njihove čistoće. Doduše, netko zločest iz kruga ovih sumnjivih ih može pitati na temelju čega im se može vjerovati da bilo što vrijedno znaju raditi ako ni s kim nisu surađivali i ne može nitko posvjedočiti njihove sposobnosti, no tu svinjariju je lako odbaciti. Čistoća je nacionalni interes, a neznanje i nekakvo tamo sumnjivo stvaranje na koje se samo zalijepe svakojake nečistoće.

Ovim ljudskopravašima se nema što prigovoriti. Oni su u boljoj poziciji od Grmoje i Troskota, jer su cijepljeni trajnom otpornošću, dubokim i debelim soroševskim cjepivom protiv svih nečistih izazova. Ni oni ne moraju ništa stvarati niti znati, jedino moraju imati njuh za razotkrivanje fašista.
Sad, kad smo onako kako zaslužuje ukorili prikrivenog putinčića Plenkovića, valja još jedino domisliti kamo s tolikim sumnjivcima, gdje im osigurati azil dok ih se ne profiltrira i opere? I to je pod kontrolom.

U Sinju, na prostranim poljanama i predati ključeve dobrom Miri Bulju. Nema majci, nitko ne bi utekao, a svi bi se svjetlucali od čistoće pogotovo ako bi se Miro dosjetio pa angažirao Mislava Kolakušića za terapeuta. Iza toga ni sumnjiva travka ne ostaje.

I sad, nakon svega, Hrvati se brinu i promišljaju kakva nam je budućnost!? Smiješan neki narod.

Arijevska nam se budućnost smješka ako se pita ove ljudine i vitezove preventive nacionalne higijene, a naše je samo ne pitati ih kako to da nikad ništa i ni s kim nisu radili. I mirno spavati, k’o Zagrebčani pod Tomaševićem uz preventivni koridor Vilija Matule, Rade Borić, Sandre Benčić i onog tipa što se prozvao smiješnim.

Zato Plenki, radi ono što su nacionalnointeresaši i ljudskopravaši te državotvorci tipa Hase već provjerili. Dokazano uspješno.
Primjerice.

Muka Petrova spopala, postao vlast, treba hitno par ministara. Pita Grmoju – Šta ćemo Nikola?
– Kako šta ćemo? Lako je to- mirno će Grmoja.

Zatim obavi par telefonskih poziva.
-‘Ej Niko, kako si. ‘Ajd mi reci imaš li koga za ministra?
-Kako misliš ministra, čuje se s druge strane žice.
– Lipo, j… ga ti. Triba mi ministar, može dva, tri, daj šta imaš.
– Aaaa tako. Evo, imam ti ovog Orepića, taki ja ikakav. Oš njega?
– Kakav je?

– A šta ću ti reć, lađu metne na leđa i uzvodno od Ploča do Metkovića. Uzvodno, jes’ čuo!?
-Veliš uzvodno, oduševljeno će Grmoja.
-Ovoga mi, čuje se s druge strane.
-Daj ga odma, naredi Grmoja namigujući Petrovu.
Petrov udari pečat.
I posta Orepić ministar.

Ili, primjer inicijacije ljudskopravaša za pročelnike Zagreba.
Skupina kandidata čeka pred strogom komisijom na čelu s Matulom. Juričan podbočen sjedi sa strane i analizira profile, posebno oblik glave. Reklo im na seminaru da četvrtasta ne smije biti.
Iznose ljudi, jedan po jedan sve o što su naučili o sebi, pokazuju potvrde, Matula sumnjičavo zagleda i osluškuje.
I, priupita – Jesi li Hercegovac?
– Ma kakvi, ne d’o Bog, zapanjeno će kandidat.
– Da nisi katolik?

-Bože mi oprosti, kakav katolik, sve otresa sa sebe kandidat.
-Dobro, zadovoljno će Matula.
-Ček, ček, da nisi možda Rus, sa strane će Juričan, kome se oblik glave učinio čudnim.
-Fuj, fuj, ni ne znam šta je to Rus, kandidat će zgroženo.
Komisija udari pečat.
Eto Plenkoviću.
Pazi što radiš.

Marko Ljubić/facebook

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari