Connect with us

Komentar

Marko Ljubić: ‘Satnik’ Vukušić i njegove borbe

Objavljeno

on

Bože Vukušić PV

Bože domoljub i antiudbaš Vukušić nazad par dana reče da će me konzultirati kada bude radio popis bivših članova SKJ u javnom životu Hrvatske danas. Kad bih bio bez kriterija bio bih valjda počašćen takvom ponudom na javnoj sceni, piše Marko Ljubić na Facebooku

Ipak, nedomoljuban kakav jesam po Vukušićevim kriterijima, moram s gnušanjem odbiti svaku mogućnost suradnje s njim, makar zbog toga patila Hrvatska, a komunjare se množile poput covida.

Jer ni Hrvatska nije dovoljno uzvišen motiv da bi se čovjek srozao na takvu razinu i po Vukušićevom receptu spašavao bilo što i bilo koga. Dokaz je upravo on i njegovi pokrovitelji, koji su ga transportirali iz njemačkog zatvora i učinili, kako sam kaže, od njega neku vrstu satnika antiudbaške borbe, koja je od devedesete do danas Hrvatskoj donijela epohalan rezultat – što se Bože ogorčenije bori, ruje po arhivima, sve je više udbaša. Kažu da su neki dan vidjeli Božu pod nekim drvetom pod Sljemenom potpuno malaksalog, kost i koža, s isplaženim jezikom, kako dahće pod teretom borbe.

Zabrinut je mojim propitkivanjem naš Božo antiudbaš i antikomunist, skrivajući svoju slavnu antikomunističku i antiudbašku prošlost do 1990. u SR Hrvatskoj i SR Njemačkoj, predstavljajući se nedavno u jednom opskurnom medijskom igrokazu članom slavne četvorke: Bruno Bušić, Miro Barešić, Zvonko Bušić i eto on kao šlag na torti, bez kojeg valjda prethodna trojica ne bi bili vrijedni spomena. Da niti ne spominjemo njegovo samostalnohrvatsku prošlost, naganjanje i rovanje, kopiranje i ispitivanje, komemoriranje i preuzimanje sve u šesnaest! Zapitao se naš Božo antiudbaš i antikomunjara kako to da se smije sumnjati u njegove higijenske namjere s hrvatskim društvom?

Sumnjam jer gledam i razmišljam, a što državnog, što građanskog Božu ne možeš izbjeći jer i njega očito netko proizvodi i održava uvijek tu negdje, bar napola državnog, a zauvijek konspirativnog po gostionama. I zdrav vid, i zdrav razum, te malo nedomoljubne hrabrosti je pogubno za Vukušićevu vjerodostojnost.

To je dovoljno, jer svima koji gledaju i razmišljaju, a usude se imati povjerenja u svoj integritet i zdrav razum nepotrebno je navoditi razloge nepovjerenja u Vukušića. Podvig bi bio pronaći jedan razlog za povjerenje i nepropitkivanje. Dovoljno je znati da se krvavo borio do devedesete, a još krvavije nakon devedesete. Dokad će ne zna se.

Zato njemu nema smisla pomagati, jer čovjek popisivati zna, nama svima je potrebna pomoć pred takvim zaštitnikom po staroj narodnoj – jadna mu majka koga takvi štite od neprijatelja.

Marko Ljubić/Facebook

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari