Pratite nas

Komentar

Marko Ljubić: Slaviti muku i žrtvu 12 redarstvenika može se samo pobjedama

Objavljeno

na

Foto: Hina

Kad god se kršćani prisjećaju njih 12, uz odanost, čast, hrabrost i žrtvu, nemoguće je ne dotaknuti se i svega suprotnog, jednim imenom Jude. Među njima u Borovu Selu nije ga bilo, ali je postojao, živio, bio stvaran kao i njih 12, i kao njihove ubojice.

Krenuli su iskorijeniti zlo na hrvatskom tlu i upali su u sačekušu. Nisu se vratili tada, ali njihova priča i poruka nastavila je živjeti. Doduše u obruču i okovima “juda” i sve slabija, što se više više pojedinačno pripovjeda.

Danas, 28 godina kasnije zlo s kojim su se borili nije ubijeno, “jude” se nisu povješale da bi stekle pravo zvati se Juda, ubojice nisu nestale iz Borova Sela, nego su s “judama” napravile sačekušu hrvatskom narodu na Markovu trgu. I čeka se novih 12, 112, 1012, 10012. Ne zna se, ako se ne probije današnji obruč i unište ubojice u zasjedi, hoće li i do kada živjeti sjećanje na njih 12.

Ne zna se kako će se neki novi junaci zvati i ne zna se tko će im upaliti svijeće. Zna se vrlo izvjesno tko će biti, tko već jesu “jude”, a tko će biti ubojice. Jednoga dana neće više biti ni Stevea Culeja koji je zamijenio državu, neće više biti uspomene, ne uništi li se “jude”. I njih 12 će drugi put i po stoti put, još teže i zvjerskije biti masakrirani.

Masakr duha nakon oskvrnuća tijela, pa sjećanja, dnevno se obnavlja i ponavlja, teži je i bolniji jer se ruga njihovoj žrtvi odajući im državnu počast u zagrljaju s ubojicama.

Iznad spomenika njih 12 stoji mauzolej ubojice, ubilačka ideja stoluje u Zagrebu, umjesto njih u autobusu po slobodu, danas dolaze autobusi s porukama zla poslati ubilačku ideju i ljude u svijet, preko hrvatskih birališta u Bruxelles umjesto priče o njima.

Hrvatski narod ih se neće vječno moći sjećati i molitvom im izraziti zahvalnost ne bude li Stevu Culeja zamijenila Republika Hrvatska, ne bude li u prah i pepeo sravnjen mauzolej zloj ideji, ne bude li ulicom Borova Sela svakoga jutra odjekivao skladan zvuk trčećih koraka hrvatskih specijalaca u tamošnjem kampu za obuku čuvara uspomene i narodne slobode.

Zaborav će prekriti njih 12 izuzev u obiteljskim oazama slobode, odreći će ih se njihov hrvatski narod koliko se god kao Petar zavjetovao Isusu da neće, ako u Saboru bude ijedan zastupnik koji će bojkotirati izložbu o njima, ako samo jedan pronositelj zla iz sačekuše bude društveni primjer, ako generacije Hrvata budu odgajali Budak i njegovi trabanti, ako ikada i igdje pod hrvatskim imenom bude svijetom ideju zla pronosio nasljednik ubojica u Borovu Selu. Svemu tome svjedočimo.

Odričemo se njih 12 licitirajući svetinjama pod kojima su umrli za mizerne ciljeve u okruženju zla. Slaviti muku i žrtvu njih 12 može se samo pobjedama, komentirao je Marko Ljubić na facebooku

 

Dvanaest hrabrih mučenika

 

 

12 junaka Domovine: Njihova žrtva temelj je samostalne Hrvatske

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj

Komentar

Tko o čemu, Bernardić o Slavoniji! Možda cijeli SDP ima sinkopu ali mi nemamo!

Objavljeno

na

Objavio

Facebook/

Veći val iseljavanja iz Slavonije pokrenula je upravo Vlada SDP-a u mandatu 2011.-2015. godine, kada niti jedna investicija u Slavoniji nije pokrenuta, kada su zaključali bespovratna sredstva EU fondova, jer nisu imali niti znanja niti volje a niti sposobnosti pokrenuti javne pozive i natječaje za dodjelu 10,7 milijardi eura bespovratnih sredstava, piše Nataša Tramišak, na Facebooku.

Slavonske županije stavljene su u statističku NUTS2 regiju s gradom Zagrebom, čime su direktno EU potpore za regionalni razvoj umanjene za 25% i to sredstava koja su prema pravilima Kohezijske politike Europske unije namijenjena za poduzetnike koji implementiraju proizvodne i razvojne projekte. Umjesto 55-65% regionalne bespovratne potpore, ista je smanjena na 35-45%, preračunato u financijske iznose to je izgubljenih minimalno 500 milijuna kuna u ovom razdoblju privatnih investicija.

Izmjene statističkih regija i ispravljanje ove nepravde, pokrenula je Vlada HDZ te ćemo u novom programskom razdoblju 2021-2027 imati četiri NUTS2 regije s povećanim potporama za poduzetnike slavonskih županija.

Od 2016. godine, ne samo da su otključana sredstva iz fondova Europske unije, već je uspostavljen Projekt Slavonija, Baranja i Srijem koji nam je pomogao usmjeriti 18,7 milijardi kuna prema pet slavonskih županija.

U posljednje tri godine u provedbi je više od 3000 projekata samo na području Osječko-baranjske županije, vrijednih 5 milijardi kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda, Europskog socijalnog fonda i Europskog fonda za ruralni razvoj.

U svakom gradu i općini naše županije otvoreno je gradilište, javne i privatne investicije smanjile su nezaposlenost sa 32.467 osoba u 2015. godini na 17.000 osoba početkom 2020. godine.

Konačno se oporavlja i poljoprivredni sektor, u razvoj poljoprivrede, zadržavanje mladih na selima i OPG-ovima, ulaganja u lokalnu infrastrukturu dosegnula su više od 1,6 milijardi kuna bespovratnih potpora. A podsjetimo se i dosega u poljoprivrednim potporama SDP-ove Vlade:
https://www.24sata.hr/amp/news/ek-blokirala-poticaje-jakovina-u-aferi-teskoj-1-2-milijardi-kuna-475013

Gospodin Bernardić kao niti gospođa Glasovac nisu pomaknuli niti prst za razvoj Slavonije, Baranje i Srijema, iako su i do sada obnašali političke dužnosti, a sada napadima, uvredama i provokacijama te negativističkom politikom kako je u Slavoniji sve crno  pokušavaju dobiti glasove Slavonaca i Baranjaca!

Vrijedni i časni stanovnici slavonskih županija ovdje žive i rade, stvaraju dom i trebaju afirmativne politike koje će raditi na ubrzanju ulaganja, otvaranju proizvodnih investicija, jačanju proizvodnje hrane i rastu zaposlenosti.

Ukupna ulaganja u Osječko-baranjsku županiju SDP-ove Vlade RH su 0,00 kuna, ulaganja HDZ-ove Vlade RH su 5 milijardi kuna, komentirala je Nataša Tramišak.

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Komentar

Ostojić – Kako otišao, tako se i vratio!

Objavljeno

na

Objavio

HDZ je u utorak poručio kako potpredsjednik SDP-a i nositelj liste Restart koalicije za II. izbornu jedinicu Rajko Ostojić misli da za njega vrijede posebna pravila je nakon što je samoinicijativno otišao u samoizolaciju, nakon par dana je sam odlučio i iz nje izaći.

„Ostojić – kako otišao tako se i vratio. Rajko Ostojić očito misli da za njega vrijede posebna pravila. Prvo je sam sebi odredio samoizolaciju, mimo preporuka epidemiologa i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, da bi nakon svega nekoliko dana sam odlučio da iz nje ipak iziđe. Eto ga jutros na debati na Zabavnom Radiju, vratio se kampanji koju „prekida u znak odgovornosti“, navodi HDZ na svojoj facebook stranici.

„Zamislite da tako neozbiljni politikanti, koji ne znaju jesu li pošli ili došli, vode Hrvatsku u daljnjoj borbi protiv COVID-19, a za gospodarski oporavak Lijepe naše”, poručio je HDZ.

Rajko Ostojić prije par dana otišao je u samoizolaciju nakon što se družio s predsjednikom SDP-ove organizacije Donja Dubrava Adrianom Friganovićem. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Oglasi

Komentari